Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia anunţă că a neutralizat trei drone navale ucrainene în Marea Neagră

Rusia a afirmat marţi că a neutralizat trei drone navale ucrainene în Marea Neagră, care ar fi vizat aparent golful Sevastopol, în Crimeea ocupată.

Marţi, „în jurul orei locale 04:00 (01:00 GMT), trei vedete fără echipaj ale armatei ucrainene au fost detectate în partea de nord a Mării Negre”, a făcut cunoscut Ministerul Apărării rus.

„A fost efectuată o lovitură cu sisteme de rachetă antidiversiune împotriva zonei de detectare” a respectivelor drone, a adăugat ministerul, fără alte precizări.

În urma incidentului, în golful Sevastopol sunt luate măsuri antidiversiune şi de detectare a minelor, se mai menţionează în comunicat.

Atacurile cu drone navale sau aeriene sunt la ordinea zilei în largul Ucrainei, intensificându-se după ce Rusia s-a retras, în iulie, din acordul privind exportul de cereale ucrainene.

Citește și
roboti
Zilierii sunt înlocuiți de roboței care folosesc AI. Investiția de câteva mii de euro asigură o producție crescută

La începutul lui septembrie, Moscova a afirmat că a dejucat un astfel de atac care viza podul care leagă Rusia de Crimeea, peninsula anexată în 2014, iar tot în septembrie tiruri de rachetă ucrainene asupra unui şantier naval din Sevastopol au avariat două ambarcaţiuni şi au provocat 24 de răniţi, potrivit autorităţilor ruse.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult