Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierul britanic Rishi Sunak, mesaj dur pentru Putin: „O amenințare pentru securitatea noastră și a aliaților noștri”

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a reacționat după loviturile de rachetă din Polonia și Kiev.

„Nimic din toate acestea nu s-ar întâmpla dacă nu ar exista invazia Ucrainei de către Rusia, a spus prim-ministrul britanic la o conferință de presă în Bali, Indonezia.

„Aceasta este realitatea crudă și neînduplecată a războiului lui (Vladimir) Putin. Atâta timp cât va continua, reprezintă o amenințare pentru securitatea noastră și a aliaților noștri. Și atâta timp cât va continua, va continua să devasteze economia globală”, a adăugat el.

Vezi aici cele mai noi informații despre rachetele căzute în Polonia

Sunak a mai spus că „nu există nicio persoană în lume” care să nu fi simțit impactul războiului lui Vladimir Putin, iar piețele alimentare mondiale au fost grav perturbate de încercările sale de a sufoca aprovizionarea cu cereale ucrainene, potrivit Sky News.

„Lipsa de respect a lui Putin pentru viața umană se va răspândi în întreaga lume în anii următori”, a mai spus Sunak.

Întrebat dacă loviturile de rachete din Polonia au arătat cât de repede ar putea escalada războiul, Sunak a răspuns: „Polonia este un aliat ferm al Regatului Unit și am vrut să(-i) ofer asigurarea și angajamentul meu personal că îi rămânem alături. Suntem acolo pentru a-i ajuta cu ceea ce au nevoie și pentru a-mi arăta părerea de rău pentru pierderea de vieți omenești pe care a suferit-o Polonia. Dar incidentul arată realitatea cruntă a ceea ce s-a întâmplat”.

Vorbind despre posibilitatea ca Marea Britanie să fie atrasă în război cu Rusia, el a spus că este important să „stabilim faptele”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult