Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția oficială a Rusiei, după presupusa tentativă de asasinat a lui Donald Trump: ”Jocul cu focul are consecințele sale!”

Administrația rusă de la Kremlin a transmis luni că ”legăturile ucrainene” ale presupusului atacator în tentativa de asasinat asupra fostului președinte american Donald Trump arată că "a te juca cu focul" are consecințe.

Observația este o referire clară la sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina împotriva Rusiei, notează Reuters.

Washingtonul a trimis zeci de miliarde de dolari ajutor militar Kievului, în încercarea de a ajuta forțele ucrainene să învingă Rusia.

Întrebat despre ceea ce FBI a numit o posibilă tentativă de asasinat asupra lui Trump, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat:

"Nu noi ar trebui să ne gândim, ci serviciile de informații americane. În orice caz, jocul cu focul are consecințele sale."

Peskov, după ce a fost întrebat dacă tentativa de asasinat riscă să destabilizeze Statele Unite, a spus că nu este chiar treaba Rusiei, deși Rusia monitorizează situația.

Citește și
volodimir zelenski
Zelenski, după ce Trump ar fi fost ţinta unei tentative de asasinat: „Violenţa politică nu-şi are locul nicăieri în lume"

"Vedem cât de tensionată este situația acolo, inclusiv între competitorii politici", a spus Peskov.

CNN, Fox News și New York Times au identificat suspectul ca fiind Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, din Hawaii, citând oficiali neidentificați din cadrul forțelor de ordine.

Trei conturi de social media care poartă numele lui Routh sugerează că acesta a fost un susținător înfocat al Ucrainei în războiul împotriva Rusiei.

New York Times a scris că l-a intervievat pe Routh în 2023 pentru un articol despre americanii care se ofereau voluntari pentru a ajuta la efortul de război din Ucraina.

Routh a declarat pentru Times că a călătorit în Ucraina și a petrecut câteva luni acolo în 2022 și că încerca să recruteze soldați afgani care au fugit de talibani, pentru a lupta în Ucraina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult