Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția NATO la atacul Iranului împotriva Israelului. „Îndemnăm la reținere”

NATO condamnă atacul fără precedent al Iranului împotriva Israelului, care a avut loc sâmbătă, și îndeamnă la reţinere.  

„Condamnăm escaladarea Iranului în timpul nopţii, îndemnăm la reţinere şi urmărim îndeaproape evoluţia situaţiei. Este esenţial ca actualul conflict din Orientul Mijlociu să nu devină incontrolabil”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a Alianţei, Farah Dakhlallah, într-un comunicat citat de AFP și Agerpres.

Țintele principale

Şeful forţelor armate iraniene a afirmat că atacul întreprins în timpul nopţii împotriva Israelului „şi-a atins toate obiectivele”, precizând totodată că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene.

El a afirmat că cele două ţinte principale au fost „centrul de informaţii care le-a furnizat sioniştilor informaţiile necesare” pentru atacul ce a distrus la 1 aprilie consulatul iranian de la Damasc, precum şi „baza aeriană de la Novatim, de unde au decolat avioanele F-35” care au bombardat consulatul.

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian.

Citește și
klaus iohannis
România a cheltuit mai puțin de 2 % din PIB pentru apărare, deși a promis 2,5. Iohannis: Nu e bine să avem abordări contabile

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult