Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția lui Vladimir Putin după presupusul atac cu drone ucrainene asupra Moscovei: „Mai este loc de îmbunătățiri”

Rusia susține că Moscova a fost, marți, ținta unui „atac terorist” cu opt drone, lansat de forțele de securitate ale Ucrainei, însă Kievul a respins categoric și această acuzație. Președintele rus Vladimir Putin a comentat presupusul atac.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că apărarea aeriană a Moscovei „acționat corespunzător” în timpul atacului cu drone din 30 mai.

„Sistemul de apărare aeriană al Moscovei a fost operat în mod corespunzător, satisfăcător... Deși mai este loc de îmbunătățiri”, a reacționat liderul de la Kremlin.

„Am evocat deja posibilitatea unor lovituri împotriva centrelor de luare a deciziilor. Cartierul general al informaţiilor militare (ucrainene), care a fost atacat în urmă cu două sau trei zile, face parte dintre acestea'', a declarat Putin la televiziune.

„Drept răspuns, regimul de la Kiev a ales o cale diferită'', a adăugat şeful statului rus.

Citește și
vladimir putin
Presa din Ucraina: Una dintre dronele lansate spre Moscova a căzut la 3 km de reședința lui Putin

În plus, Putin a declarat cu cinism că Rusia este provocată să „răspundă cu aceeași monedă” și, de asemenea, susține în continuare că armata rusă a efectuat doar „lovituri de înaltă precizie asupra infrastructurii militare” în Ucraina.

Potrivit diverselor rapoarte, între 25 și 32 de drone au atacat Moscova în noaptea de 29 spre 30 mai, avariind cel puțin două clădiri rezidențiale cu mai multe etaje, iar cele mai multe dintre drone ar fi fost doborâte în apropierea capitalei ruse.

Kievul „privește cu plăcere atacurile”

Pe baza unei liste publicate a locurilor de prăbușire a dronelor din regiunea Moscovei, una dintre drone ar fi fost doborâtă în apropierea reședinței președintelui rus Vladimir Putin, notează Ukrainska Pravda.

Mai mult, nu este prima dată când Rusia acuză Ucraina că a atacat capitala Rusiei cu drone. La începutul lunii mai, două drone au fost distruse deasupra Kremlinului, iar rușii i-au invinuit pe ucraineni pentru acest atac. Kievul a negat implicarea sa în acest incident.

De asemenea, marți, preşedinţia ucraineană a respins acuzaţiile Moscovei potrivit cărora Ucraina este responsabilă de noile atacuri cu drone asupra Moscovei.

„Noi n-avem nimic a face cu asta”, a declarat consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak într-o emisiune televizată.

Însă Kievul „priveşte cu plăcere şi preconizează o creştere a numărului atacurilor. Poate că unele drone pe care Rusia le-a tras către Ucraina au decis 'să vină înapoi'”, a declarat, în glumă, Podoliak.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult