Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care Erdogan a refuzat ajutorul lui Elon Musk, în urma cutremurelor care au lovit puternic Turcia

Miliardarul Elon Musk s-a oferit să ajute guvernul de la Istanbul, după cele două cutremure devastatoare care au avut loc luni în Turcia.

Guvernul turc a refuzat propunerea lui Elon Musk de a trimite în țară un serviciu de bandă largă prin satelit, după cel mai puternic cutremur care a lovit țara în ultimele decenii.

Elon Musk, fondatorul SpaceX, a declarat, pe Twitter, că una dintre companiile sale, Space Exploration Technologies Corp, ar putea furniza rețeaua Starlink imediat ce va fi aprobată de guvernul turc.

Satelit de comunicații turcesc, lansat de SpaceX

Un oficial turc de rang înalt, care a dorit să rămână sub anonimat, i-a mulțumit lui Musk pentru propunere, dar a declarat că Turcia are suficientă capacitate de satelit. Țara prezidată de Recep Tayyip Erdogan dispune de stații de bază care funcționează cu baterii, deși în unele zone nu poate fi furnizată energie electrică, a precizat persoana respectivă, potrivit Bloomberg.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade care s-a produs în orașul turc Gaziantep a peste 2.700 de persoane în Siria și Turcia și a rănit alte mii. Este cel mai puternic cutremur care a lovit Turcia din 1939 încoace.

Citește și
cutremur turcia
Încă un cutremur extrem de puternic, în Turcia. A avut magnitudine de 7,5

 

Mai mult, SpaceX urmează să lanseze pe orbită primul satelit de comunicații al Turciei, Turksat 6A, în primul trimestru al acestui an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult