Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Modelul bionic care a reușit să distrugă stereotipurile societății. „Am continuat să merg înainte” | GALERIE FOTO

Modelul bionic Marsha Elle s-a născut cu deficiență focală femurală proximală, o malformație congenitală rară în care osul femural din zona superioară a coapsei este fie malformat, fie lipsă, ceea ce face ca un picior să fie mai scurt decât celălalt.  

Prin urmare, la naștere, modelului i-a fost amputată jumătatea inferioară a piciorului, însă asta nu a împiedicat-o să ajungă cântăreață și compozitoare, dar și să activeze în lumea modei.

 

Modelul bionic Marsha Elle a reușit să distrugă stereotipurile societății

Marsha Elle își amintește de perioada în care se ascundea de oamenii care o insultau pentru felul în care mergea din cauza piciorului ei protetic.

„Copiii râdeau de mine, în mod constant, zi de zi”, povestește modelul. „Îmi amintesc că mă ascundeam pe holuri și întârziam la ore pentru a evita privirile și tachinările colegilor mei”.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că toată viața s-a luptat cu răutățile celor din jur, Marsha Elle refuză să lase acest lucru să împiedice să-și urmeze visul de a deveni muzician și model de succes. Și, cel mai important, nu a lăsat ca acest lucru să îi răpească bucuria de a trăi și de a-și etala corpul, după cum o demonstrează fotografiile pe care le postează pe Instagram.

Citește și
femeie cu telefon in mana
Un model al unei platforme pentru adulți a ajuns în scaun cu rotile din cauza job-ului. Petrecea zilnic 14 ore pe telefon

Marsha Elle povestește cum, la vârsta de 16 ani, i-a cerut mamei sale 50 de dolari pentru a se înscrie la un concurs de frumusețe, scrie greenlemon.me.

Această încredere în sine s-a revărsat, în cele din urmă, în aspectele creative ale vieții ei. Ea a purtat pantaloni scurți pentru prima dată într-o fotografie pentru albumul ei de debut. De asemenea, a început să facă modeling, și a participat inclusiv la o prezentare de modă în care a promovat pozitivismul corporal, scrie people.com.

„Ca și în cazul muzicii [mele], a trebuit să mă accept și, cu toată energia pozitivă, am continuat să merg înainte și să fac fotografii”, a spus Marsha.

Elle a postat, de asemenea, fotografii în costum de baie pe Instagram și a învățat să nu-i mai asculte pe cei care o critică.

Popularitatea ei a crescut vertiginos atunci când un videoclip cu mersul ei la Miami Swim Week 2022 a devenit viral, și a strâns peste 61,7 milioane de vizualizări.

 

Ce înseamnă deficiența focală femurală proximală, malformația de care suferă modelul

Modelul bionic Marsha Elle s-a născut cu deficiență focală femurală proximală, o malformație congenitală rară în care osul femural din zona superioară a coapsei este fie malformat, fie lipsă, ceea ce face ca un picior să fie mai scurt decât celălalt.

Bebelușii cu această malformație, adesea, nu au un os al piciorului, sau acesta este scurt, fără rotulă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult