Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mobilizare dură în Coreea de Sud împotriva epidemiei de coronavirus. Anunțul președintelui

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat duminică o mobilizare 'totală' a guvernului său împotriva epidemiei de coronavirus, în contextul în care au fost înregistrate 376 de noi cazuri duminică, potrivit AFP.

Ţara cea mai afectată de epidemie după China, Coreea de Sud se confruntă de câteva zile cu o înmulţire semnificativă a noilor cazuri, în special datorită unei campanii intense de depistare.

Autorităţile sanitare au anunţat duminică faptul că au înregistrat 376 de noi cazuri de contaminare, ridicând numărul total la 3.526, dintre care 17 morţi.

Zeci de evenimente au fost anulate în peninsulă, iar peste 70 de ţări au impus restricţii asupra călătoriilor în Coreea de Sud.

"După ce a ridicat alerta la cel mai înalt nivel, guvernul este acum mobilizat total", a declarat Moon în timpul unui discurs cu ocazia marcării Mişcării de la 1 martie 1919, unul din actele fondatoare ale luptei pentru independenţă împotriva colonizării japoneze (1910-1945). Amploarea celebrărilor a fost redusă în acest an.

Citește și
coronavirus in romania
Alte două țări anunță primele victime ale coronavirusului. Una dintre acestea avea 35 de ani

"Vom putea să dominăm epidemia de Covid-19 şi să ne relansăm economia afectată", a promis el.

Aproape 90% din noile cazuri au fost semnalate la Daegu, al patrulea oraş al ţării, şi în provincia învecinată Gyeongsangbuk-do, a precizat într-un comunicat Centrul coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult