Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Manifestanții pro-ruși de la Chișinău au cerut guvernului să achite integral facturile la energie pe perioada iernii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Câteva mii de oameni au luat parte la un protest organizat la Chișinău de partidele pro-ruse. Manifestanții au cerut guvernului să achite integral facturile la energie pe perioada iernii.  

Au scandat ''Jos guvernul'' și au cerut demisia președintei Maia Sandu.

Dar, la final organizatorii au eliberat spre cer porumbei ai păcii, ca să arate că nu favorizează un plan destabilizator pus la cale de la Moscova, așa cum au fost acuzați.

"Factura de la Maia Sandu - cea mai mare factură din lume!", scria pe o pancartă ținută de cei în fruntea coloanei. Participanții sosiți din orașul Bălți cu 8 microbuze și autobuze s-au îndreptat spre Parlament.

Protestul a fost organizat de partidele pro ruse din Mișcarea pentru popor, din care face parte și partidul Șor, care poartă numele controversatului oligarh, Ilan Șor, dat în urmărire generală.

Citește și
Serghei Mironov
Un deputat al Rusiei amenință Republica Moldova: ”Avem cu ce să potolim minţile înfierbântate ale celor din Chişinău”

Organizatorii au susținut că unicul scop al manifestației a fost să ceară executivului de la Chișinău să achite integral facturile populației pe perioada iernii.

Dar protestul din capitală Republicii Moldova s-a desfășurat într-o atmosferă tensionată.

"Manifestația este orchestrată". Federaţia Rusă mizează în Republica Moldova pe "politicieni corupţi şi vulnerabili" - a declarat, anterior, președintele parlamentului.

Iar preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a confirmat la începutul săptămânii că a fost dejucat un plan al Moscovei vizând destabilizarea țării prin acţiuni subversive.

Planul respectiv, a declarat Maia Sandu, prevedea chiar luări de ostatici şi atacuri asupra unor instituţii, în care ar fi urmat să fie implicaţi agenți "cu pregătire militară" din Federaţia Rusă, Belarus, Serbia şi Muntenegru.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult