Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lukaşenko anunţă că Belarusul a reconfigurat avioane de luptă pentru a putea transporta arme nucleare

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat vineri că avioanele de luptă SU-24 belaruse au fost reconfigurate pentru a putea transporta armament nuclear, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Într-o declaraţie pentru presă, Lukaşenko a explicat că această decizie a fost agreată anterior cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Belarusul nu are propriile arme nucleare, însă este un aliat al Rusiei şi a permis ca teritoriul său să fie folosit pentru invazia rusă din Ucraina.

Lukașenko felicită Ucraina de Ziua Independenței  

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a felicitat, miercuri, Ucraina cu ocazia Zilei Independenței țării, în contextul invaziei rusești.

Aleksandr Lukașenko, un aliat ferm al președintelui rus Vladimir Putin, a emis o declarație pe site-ul său oficial pentru a marca sărbătorirea oficială a independenței Ucrainei.

Citește și
aleksandr lukasenko
Ce spune Aleksandr Lukaşenko despre posibilitatea de a invada Ucraina

"Sunt convins că actualele contradicții nu vor fi capabile să distrugă fundamentul vechi de secole al relațiilor sincere de bună vecinătate dintre popoarele celor două țări", a transmis Lukașenko, potrivit Newsweek.com.

Belarus, care are graniță comună cu Ucraina și Rusia, a fost de partea Moscovei în conflict. De-a lungul invaziei, Lukașenko a permis armatei lui Putin să folosească teritoriul țării sale pentru a-și duce războiul - și chiar luna trecută, trupele rusești au tras rachete în Ucraina din Belarus.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult