Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Declarațiile familiei lui Djokovic după câștigarea apelului. Mama jucătorului: Este cea mai mare victorie din cariera sa

Familia lui Novak Djokovic a oferit, luni, primele declarații de presă după ce sportivul sârb a câștigat apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia.

UPDATE, ora 15:38: Confereința de presă susținută de familia liderului ATP s-a încheiat.

Srdan, tatăl jucătorului: „Nu știu ce să spun. În ultimele zile, a fost foarte, foarte dificil pentru toți cei din lume care gândesc liber. Dar el este extrem, extrem de puternic din punct de vedere mental. I-au luat toate drepturile lui drepturile lui, ca ființă umană. A refuzat să îi retragă viza. Nu i-au dat dreptul de a-și pregăti apărarea timp de câteva ore și i-au luat telefonul. Din fericire, i-au dat înapoi telefonul. Și-a contactat echipa de avocați, care a pregătit o apărare fantastică, pe care nu au putut să o egaleze”.

„Aceasta este o victorie uriașă pentru Novak, pentru familia sa și pentru lumea liberă. El a respectat tot ceea ce i s-a cerut. El a vrut doar să meargă acolo pentru a juca tenis și acest drept a vrut să li se ia. Justiția și statul de drept au prevalat. Judecătorul care a prezidat cazul a arătat că nici o secundă Novak nu a fost vinovat. Judecătorul a fost fantastic, pur și simplu a respectat faptele. El a luat singura decizie posibilă, și anume eliberarea lui Novak”, a compeltat Srdan Djokovic.

Djordje, fratele lui Novak: „Trebuie să îi transmitem dragoste lui Nole și să îl ajutăm să depășească această situație foarte dificilă ca un învingător la final. Vrem să mulțumim sistemului de justiție din Australia am dori să mulțumim pentru ceea ce a scris judecătorul Kerry în acest caz. A făcut-o în mod neutru, acordând atenție detaliilor. Familia noastră este foarte mulțumită că justiția și adevărul au prevalat", a declarat Djordje.

Citește și
Nigel Farage
Nigel Farage spune că Australia este o ţară bananieră dacă-l deportează pe Djokovici

Dijana, mama liderului ATP: „Suntem aici pentru a sărbători victoria fiului nostru Novak. El a luptat întotdeauna pentru dreptate. Nu a făcut nimic rău. S-a dus acolo pentru a câștiga acel turneu. Această situație a fost extrem de dificilă. A existat un spectru de emoții: tristețe, teamă, dezamăgire. Au fost momente în care nu avea telefonul mobil cu el. nu aveam nicio idee despre ce se întâmplă”.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor din lume care s-au ridicat și l-au susținut la Melbourne, în fața acelui, așa-zis hotel. Aceasta este cea mai mare victorie din cariera sa, este mai mare decât orice Grand Slam”, a conchis Dijana Djokovic.

Goran, unchiul lui Novak Djokovic: „Aș vrea să le mulțumesc președintelui și primului nostru ministru pentru eforturile lor de a convinge autoritățile australiene să aibă un tratament mai bun pentru ca Novack să fie tratat mai bine”.

 

Instanţa a hotărât că autorităţile australiene de frontieră au greşit atunci când au anulat viza sportivului, pe un motiv procedural.

Judecătorul a declarat că decizia guvernului de a anula viza sportivului este invalidă, pe motiv că autorităţile nu i-au dat suficient timp lui Djokovic să aducă dovezi în favoarea sa.

Cu alte cuvinte, Ministerul Australian de Interne a decis să anuleze viza tenismenului la ora 6 şi un sfert dimineaţa și l-a anunțat pe acesta că are timp până la 8.30 să vină cu materiale în sprijinul său.

Judecătorul a decis, în plus, ca guvernul australian să plătească toate cheltuielile lui Djokovic, să îl lase liber și să-i returneze pașaportul și celelalte bunuri personale. Vestea a provocat un val de bucurie printre simpatizanţii sportivului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult