Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israel a bombardat capitala Libanului. Un comandant Hezbollah responsabil pentru moartea copiilor israelieni a fost vizat

O lovitură israeliană în suburbiile sudice ale Beirutului l-a vizat pe șeful camerei de operațiuni a grupului armat Hezbollah, au declarat pentru Reuters trei surse înalte de securitate, spunând că soarta lui a rămas necunoscută.

Sursele îl numesc Muhsin Shukr, dar spun că este cunoscut și sub numele de Fuad Shukr.

Potrivit armatei israeliene, lovitura l-a vizat pe comandantul Hezbollah din spatele atacului mortal cu rachetă asupra lui Majdal Shams și a altor atacuri mortale asupra Israelului.

Între timp, presa Al-Arabiya raportează că asasinarea a eșuat. Nu sunt oferite alte detalii.

Potrivit programului Rewards for Justice al Departamentului de Stat al SUA, Fuad Shukr – alias Hajj Mohsin – servește ca consilier militar senior al liderului Hezbollah Hassan Nasrallah. El face parte, de asemenea, în Consiliul Jihad, principalul organism militar al Hezbollah.

Shukr a jucat un „rol central” în bombardarea din 1983 asupra cazărmilor Corpului Marin al SUA, care a provocat moartea a 241 de pușcași marini americani, potrivit Departamentului de Stat.

Departamentul de Stat a raportat că în timpul războiului civil sirian el „a ajutat luptătorii [Hezbollah] și trupele pro-siriene” în timp ce aceștia se luptau cu forțele anti-Assad.

SUA i-au acordat o recompensă de 5 milioane de dolari.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult