Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini cu liderul Hamas în ascunzătoare. „Cară o geantă plină cu dinamită și este înconjurat de 20 de ostatici” | VIDEO

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, cel mai vânat personaj de către Israel, responsabil pentru atacul din 7 octombrie 2023, a găsit o metodă barbară să îi impiedice pe israelieni să îl ucidă.

Yahya Sinwar „poartă un sac plin cu dinamită și se înconjoară de 20 de ostatici” pentru a împiedica Israelul să îl ucidă de la „ultima apariție”, la doar trei zile după 7 octombrie.

Armata IDF a eliminat unul câte unul dintre „capii” grupării teroriste Hamas, iar șeful trupelor israeliene a declarat recent că aripa militară a Hamas a fost „învinsă”.

Dar, în ciuda acestui anunț, cea mai căutată țintă a Israelului rămâne încă în libertate: Yahya Sinwar, creierul atacului din 7 octombrie.

Imaginile alb-negru, descoperite de trupele IDF în timpul unui raid la începutul acestui an, arată un bărbat despre care se crede că este Sinwar, care își croiește drum printr-un tunel împreună cu soția și cei trei copii ai săi, în timp ce cară o geantă, notează Daily Mail.

Citește și
Benjamin Netanyahu
CNN: Liderul Hamas vrea un acord de încetare a focului, dar poziţia lui Netanyahu este neclară. „Nimeni nu ştie ce vrea Bibi"

„În acea geantă se află aproximativ 25 kg de dinamită. În jurul lui sunt cel puțin 20 de ostatici. De câteva ori am avut șansa de a-l ucide, dar dacă o facem, el îi va ucide pe toți ostaticii din jurul său”, potrivit lui Kobi Michael, fostul anchetator Shin Bet al lui Sinwar.

Sinwar „se gândește acum la următorul masacru”

„Yahya Sinwar nu se va preda niciodată. Visează să rămână lider al Hamas în Gaza. El se gândește acum la următorul masacru. Acest om trebuie ucis”, a declarat Michael pentru The Times.

Se crede că aproximativ 97 de ostatici care au fost răpiți la 7 octombrie 2023 se află încă în Gaza după un an. Nu se știe câți au murit în captivitate.

Într-un an de represalii pentru atacul terorist transfrontalier al Hamas, bombardamentele neîncetate ale Israelului asupra Gazei au dus la moartea a peste 40 000 de persoane, potrivit Ministerului Sănătății condus de Hamas.

Armata israeliană a declarat că a lovit peste 40.000 de ținte, a descoperit 4.700 de tuneluri și a distrus 1.000 de locuri de lansare a rachetelor în timpul bombardamentului de un an asupra Fâșiei.

El se deplasează constant pentru a evita detectarea și folosește mesageri de încredere pentru comunicarea non-digitală, potrivit oficialilor Hamas.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult