Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi miniștri din Turcia consideră că Partidul Muncitorilor din Kurdistan ar fi responsabil de atentatul de lângă Ankara

Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya a desemnat miercuri Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care luptă împotriva guvernului, drept "foarte probabil" responsabil de atentatul asupra sediului unei companii din industria de apărare a Turciei.

Atacul a avut loc lângă Ankara, unde au fost ucise cinci persoane, potrivit unui nou bilanţ, relatează AFP.

"Procesul de identificare şi căutare a amprentelor digitale continuă şi vom spune ce organizaţie teroristă se află în spatele atentatului... Modul în care a fost efectuată această acţiune este cel mai probabil legat de PKK", a declarat ministrul, care a anunţat un nou bilanţ de cinci morţi şi 22 de răniţi.

La rândul său, ministrul Apărării Yasar Guler a vorbit, de asemenea, despre posibila responsabilitate a PKK: "Aşa cum fac întotdeauna, au încercat să tulbure pacea naţiunii noastre, efectuând un atac abominabil şi dezonorant".

"Întotdeauna le dăm acestor sceleraţi ai PKK pedeapsa pe care o merită, dar ei nu revin niciodată la raţiune. Nu vom înceta să-i urmărim până când ultimul terorist nu va fi eliminat şi îi vom face să sufere pentru ceea ce au făcut", a dat asigurări ministrul turc.

Citește și
erdogan putin
Lovitură pentru Putin din partea unuia dintre puținii aliați care contează. Erdogan cere Rusiei să înapoieze Crimeea Ucrainei

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult