Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul discurs al Regelui Charles al III-lea: "Vă voi servi cu loialitate și respect". Mesaj pentru Harry și Meghan

Noul monarh al Marii Britanii, regele Charles al III-lea, a ținut primul discurs adresat naţiunii britanice în urma decesului reginei Elisabeta a II-a. 

Discursul Regelui Charles al III-lea a fost transmis pe PRO TV NEWS.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii: „Regina Elisabeta s-a angajat să-şi dedice viaţa servirii poporului ei, a fost un angajament personal profund. Reînnoiesc în faţa voastră acest angajament de serviciu de-a lungul întregii vieţi.

De-a lungul vieţii ei, Maiestatea sa Regina - iubita mea mamă - a fost o inspiraţie şi un exemplu pentru mine şi familia sa, şi avem faţă de ea cea mai sinceră datorie pe care o familie o poate avea către mama sa.

Asta a fost mai mult decât o promisiune: a fost un profund angajament personal care i-a definit întreaga viaţă. A făcut sacrificii pentru datorie.

Citește și
regele charles - 2
Charles al III-lea: 25 de lucruri mai puțin știute despre noul rege al Regatului Unit al Marii Britanii

Dedicarea şi devotamentul său ca suverană nu au dat niciodată înapoi, în vremuri de schimbare şi de progres, în vremuri de bucurie şi sărbătoare şi în vremuri de tristeţe şi pierdere.

Cum a făcut însăşi regina cu un devotament atât de indefectibil şi eu mă angajez solemn, de-a lungul timpului rămas pe care Dumnezeu mi-l acordă, să respect principiile constituţionale aflate în inima naţiunii noastre”.

În prima sa alocuţiune televizată ca suveran, regele Charles și-a exprimat "dragostea" pentru fiul său Harry şi soţia Meghan.

Regina Elisabeta a II-a a decedat, joi, în castelul său scoţian de la Balmoral.

Prinţul Charles va fi proclamat oficial rege al Marii Britanii, sâmbătă, în cadrul unei întruniri a Consiliului de Ascensiune ce se va desfăşura la Palatul St. James.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult