Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cincisprezece cadavre neidentificate au fost aduse de mare în largul Tunisiei

Cincisprezece cadavre neidentificate au fost aduse de mare în largul coastei oraşului Mahdia din estul Tunisiei, unul dintre principalele puncte de plecare clandestină către Europa, a declarat luni pentru AFP o sursă judiciară.

Cadavrele, care erau în descompunere, au fost aduse în larg sâmbătă şi duminică, a adăugat Farid Ben Jha, purtător de cuvânt al tribunalelor din Mahdia şi Monastir.

Sursa nu a putut confirma dacă erau migranţi ilegali sau dacă s-au aflat în aceeaşi barcă.

Alături de Libia, Tunisia, a cărei coastă este situată în unele locuri la mai puţin de 150 km de Sicilia, în Italia, este principalul punct de plecare din Africa de Nord pentru migranţii care doresc să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa.

În fiecare an, zeci de mii de oameni din ţările din Africa Subsahariană încearcă această traversare periculoasă. Mii de tunisieni caută, de asemenea, să-şi părăsească ţara ilegal, în faţa dificultăţilor economice şi a tensiunilor politice de la lovitura de stat a preşedintelui Kais Saied din vara anului 2021.

Citește și
femeie in portbagaj
Descoperirea făcută de polițiștii din vama Cenad în portbagajul mașinii unui pakistanez | VIDEO

La sfârşitul lunii septembrie, 36 de migranţi, inclusiv 20 de tunisieni şi 16 egipteni, din Bizerte (nord), au fost salvaţi de paza de coastă pe o barcă defectă care plutise în derivă spre Nabeul (centru-est).

Între începutul anului 2024 şi luna iunie, Forumul tunisian pentru drepturi economice şi sociale (FTDES) a înregistrat aproximativ 400 de decese sau dispariţii ale migranţilor în naufragii în largul coastei tunisiene, după cel puţin 1.300 de decese sau dispariţii în 2023.

Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), în ultimul deceniu, peste 30.000 de migranţi au murit în Marea Mediterană, dintre care peste 3.000 anul trecut.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult