Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Carles Puigdemont, fostul lider catalan, „scapă de poliție și părăsește Spania". Unde a fost localizat

Carles Puigdemont, fostul lider catalan exilat, a evitat un masiv dispozitiv de căutare al poliției și a fugit din Spania, a anunțat partidul său.

Autoritățile spaniole au lansat joi o amplă operațiune de căutare a lui Puigdemont după ce acesta s-a întors surprinzător în Spania, a ținut un scurt discurs în fața mulțimii din Barcelona și apoi a dispărut.

Bărbatul de 61 de ani este căutat de Spania pentru acuzații legate de încercarea eșuată de independență a Cataloniei în 2017.

După 24 de ore tumultoase în care a fost urmărit, Puigdemont s-a întors acum în Belgia, unde locuiește, a declarat vineri secretarul general al partidului său, Jordi Turull.

În 2017, liderii pro-independență ai Cataloniei, inclusiv Puigdemont, au organizat un referendum - declarat ilegal de Curtea Constituțională a Spaniei - și ulterior au declarat independența regiunii.

Madrid a impus guvernare directă la scurt timp după aceea, iar Puigdemont a fugit în Belgia.

De-a lungul ultimilor câțiva ani, el a locuit la Bruxelles.

La întoarcerea sa după șapte ani de exil, Puigdemont s-a adresat pe scurt sutelor de susținători adunați lângă parlamentul catalan din Barcelona.

„Trăiască Catalonia liberă!”, le-a spus el susținătorilor și jurnaliștilor internaționali joi, înainte de a spune că s-a întors „pentru a vă reaminti că suntem încă aici”.

„Organizarea unui referendum nu este și nu va fi niciodată o crimă”, a adăugat Puigdemont înainte de a dispărea rapid.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult