Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac cu cocktail Molotov în Franța, după alegerile legislative. Un poliţist a fost grav rănit la Nantes

Un poliţist, un membru al Companiilor Republicane de Securitate (CRS), a fost grav rănit la Nantes, în urma exploziei unui cocktail Molotov în apropierea locului în care se afla, și are arsuri de gradul doi.

Tensiunile au izbucnit între forţe de ordine şi manifestanţi, duminică seara, la Rennes şi Nantes, unde mii de persoane au manifestat după ce s-au bucurat de rezultatele alegerilor legislative anticipate, potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului.

La Rennes, aproximativ 1.000 de persoane - 750 potrivit prefecturii - s-au adunat seara în Piaţa Republicii.

La anunţarea rezultatului alegerilor, conform cărora Noul Front Popular (NFP, stânga) se afla pe primul loc, au izbucnit aplauze şi strigăte de bucurie.

”Am câştigat”, ”Niciun ales RN în Bretagne”, au scandat manifestanţii.

Citește și
serghei lavrov
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov: ”Alegerile din Franţa nu amintesc prea mult de o democraţie”

Adunarea a fost interzisă de prefectură, iar forţele de ordine erau prezente în număr mare, potrivit unui jurnalist AFP.

Manifestanţii au plecat apoi în coloană într-o ”plimbare festivă” către centrul istoric, însă forţele de ordine i-au împiedicat. În timp ce erau blocaţi în apropiere de gară, protestatarii au aruncat cu proiectile către forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene, potrivit AFP.

În total 25 de persoane - şi nu 31 cum s-a anunţat iniţial - au fost arestate ”în urma unor degradări comise pe cheiul de est al oraşului”, a anunţat prefectura.

Un poliţist a fost rănit şi evacuat conştient de către pompieri, în urma exploziei unui cocktail Molotov în apropierea sa, potrivit AFP. Prefectura a precizat că acesta a suferit ”arsuri” şi că trei persoane au fost arestate.

”Prefectul din Loire-Atlantique, Fabrice Rigoulet-Roze, condamnă cu cea mai mare fermitate aceste acte de violenţă faţă de forţele de ordine şi îşi exprimă susţinerea deplină faţă de poliţistul rănit”, a anunţat sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult