Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Asul din mânecă al Rusiei. Cum folosește Moscova un elicopter de atac „foarte eficient” în ofensiva sa

Ministerul britanic al Apărării a prezentat rareori capacitatea armatei Rusiei într-o lumină pozitivă.

Dar, în ultima sa actualizare, detaliază „unul dintre cele mai eficiente sisteme de arme rusești” în operațiunile ofensive majore ale Moscovei în regiunea Zaporojie, scrie Sky News. Specialiștii spun că elicopterul de atac Ka-52 HOKUM a „impus pierderi masive Ucrainei” și a fost recent îmbunătățit pentru a include o nouă rachetă antitanc, LMUR.

Racheta are o rază de acțiune de aproximativ 15 km, iar Ministerul Apărării din Marea Britanie afirmă că Rusia „a exploatat rapid oportunitățile de a lansa aceste arme dincolo de raza de apărare aeriană ucraineană”.

Ministerul Apărării din Marea Britanie spune că Rusia a pierdut probabil aproximativ 40 de elicoptere Ka-52 de la invazie.

În lunile mai recente, „foarte probabil Rusia și-a sporit forța din sud cu mai multe variante Ka-52M noi-nouțe: o aeronavă puternic modificată, bazată pe lecțiile din experiența Rusiei în Siria”.

Citește și
Soldati ruși
Limita de vârstă a serviciului militar obligatoriu crește la 30 de ani în Rusia. Recruții nu mai au voie să părăsească țara

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult