Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Analist german: NATO e mai aproape de un război cu Rusia decât realizează lumea

Un conflict direct cu Rusia se profilează mai repede decât cred mulți, avertizează un expert german de la centrul Oslo Nuclear Project din Norvegia.  

Suntem mai aproape de un război cu Rusia decât își dau seama cei mai mulți oameni, iar NATO are, în cel mai bun caz, doar 2-3 ani ca să se pregătească, atrage atenția Fabian Hoffmann, analist german, doctorand la centrul Oslo Nuclear Project, organizație susținută, printre altele, de Universitatea din Oslo și de ministerele de Externe și de Apărare din Norvegia.

„În loc să învingă NATO în mod cuprinzător într-un război terestru prelungit, similar cu ceea ce vedem în Ucraina, doctrina rusă sugerează că Rusia ar încerca să constrângă NATO să se supună, semnalându-și capacitatea de a provoca progresiv daune mai mari”, scrie Hoffmann, pe X.

Acest lucru ar include lovituri de la mare distanță împotriva infrastructurii civile critice din țările est-europene din NATO. „Mesajul către guvernele NATO: nu veniți în ajutorul aliaților europeni dacă nu vreți ca populația voastră să aibă de suferit”, detaliază expertul citat de Sky News, scrie Spot Media.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult