Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Cum funcționează noua lege europeană care obligă companiile de tehnologie să deschidă platformele pentru competitori

Your browser doesn't support HTML5 video.

O nouă legislație europeană obligă cele mai mari companii de tehnologie din lume să-și deschidă platformele și pentru competitori.

Un exemplu ar fi că telefoanele inteligente ar putea avea mai multe magazine de aplicații, nu doar unul singur. Iar utilizatorii au mai multă libertate în a-și alege programele pe care vor să le folosească – atunci când își setează un nou dispozitiv. Detalii aflăm chiar acum, urmează iLikeIT. Legea Digital Market Act vizează foarte multe companii în special din SUA, dar despre cum ni se schimbă viețile odată ce intră în vigoare această lege de la Bogdan Manole, director APTI.

”Vom vedea anumite diferențe treptat. Toate companiile care dețin un monopol pe propriul sistem de operare sau motor de căutare vor trebui să ia în considerare că mai sunt și alți competitori. De exemplu la Apple pe lângă sistemul de aplicații proprietar al Apple trebuie să permită și alte sisteme de aplicații”.

”Pentru Google Play există deja alternative în zona de Android. La fel putem vorbi despre browser și de motorul de căutare care se folosește”.

Mai multe detalii urmăriți în VIDEO atașat. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult