Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevii din cea mai bună echipă de robotică a României se duc din nou în SUA, la o altă competiție. „Facem totul din pasiune”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cunoaștem astăzi echipa campioană la una dintre cele mai importante competiții de robotică dedicată elevilor.  

Echipa campioană a României va participa la Chicago Robotics Invitational (CRI), asta după ce abia au fost la o competiție similară tot în SUA, la Houston.

”Suntem AICitizens, venim din Focșani, de la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”. Am jucat etapele regionale și apoi naționala, cu cele 200 de echipe din țară și, în urma celor șase meciuri de la națională, semifinalele și finalele, ne-am clasat pe locul I”, se prezintă unul dintre membrii echipei.

”A fost o competiție cu un nivel destul de ridicat, dar nu a fost o treaptă mult mai mare decât la naționala din România. Suntem o regiune foarte bună”, a mai spus acesta.

”Ne-am dorit o provocare și facem totul din pasiune”

”Cu siguranță este o provocare să contruim roboți, este o activitate extra, bazată pe voluntariat, dar ne-am dorit o provocare și facem totul din pasiune”, povestește o membră AI Citizens.

Citește și
robotica
România are unele dintre cele mai bune echipe de robotică din lume. Cine sunt românii premiați la First Tech Challenge

Construcția robotului a durat mii de ore, de la proiectare, la asamblare și programare, la care se aduagă alte mii de ore pentru testare efectivă, spune echipa campioană.

Informațiile complete pot fi aflate din video-ul atașat. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult