Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bradul inteligent care reacționează la cuvinte cheie. Tehnologie pentru seara de Crăciun

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prototipul bradului din viitor a ajuns în platoul emisiunii ILike IT. Chiar dacă este făcut din...perne de mătase, este un brad inteligent, care reacționează la cuvinte cheie și redă o piesă muzicală.

Bradul inteligent și sustenabil a fost descris în emisiunea ILikeIT de Laura Hîncu, care s-a ocupat de acest proiect alături de câțiva tineri informaticieni.

Laura Hîncu: „Este un brad, prototipul bradului din viitor, care reacționează la anumite cuvinte, prin muzică și umor. Ne-am imaginat o seară de Crăciun în care copiii vin să câte un colind și poate nu-și mai amintesc versurile....Milenium, zi-ne un colind cu sanie, cu clopoței ceva...”. Și bradul a început să cânte un colind, chiar în platou.

„Tehnologia am integrat-o doar pentru a fi de ajutor în seara de Crăciun”, spune Laura.

Laura Hîncu: „Este o listă de cuvinte la care el reacționează și în funcție de unde vrei să-l folosești, acasă, poate la birou, ori oriunde în altă parte, această listă se personalizează astfel încât să fie de ajutor și să aducă un pic mai multă magie în seara de Crăciun.

Citește și
brad
Primăria Arad caută alt brad după ce pomul de Crăciun a ajuns ținta ironiilor localnicilor

Practic, nu ar mai trebui să tăiem bradul clasic, nici cel de plastic nu este o variantă sustenabilă, astfel că variante inteligente, creative, sunt o soluție. Noi am ales anul acesta să-l decorăm din perne de mătase, obținută 100% sustenabil, tocmai pentru a ajuta la crearea unui viitor mai bun.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult