Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marcel Boloș dă înapoi în proiectul „delațiunea scade evaziunea” și vine cu o nouă idee: Să ne verificăm singuri bonul fiscal

Boloș și-a exprimat dezamăgirea că prounerea sa cu privire la avertizorii de integritate privind evaziunea fiscală a fost interpretată în mod eronat ca și cum ar fi vorba de ”delațiune și turnătorie”, scrie profit.ro.  

După ce zilele trecute a vorbit despre posibilitatea ca românii care denunță fapte de evaziune să primească un procent din prejudiciul recuperat, acum ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, spune că o altă posibilitate ar fi, în cadrul acestei măsuri de combatere a evaziunii fiscale, realizarea unei aplicații prin care cetățenii să verifice autenticitatea bonurilor fiscale care li se eliberează.

Simplu spus, reducerea evaziunii ar pica tot pe contribuabilii corecți, care ar trebui ei să devină un fel de agenți ai Fiscului și să verifice în acea aplicație validitatea bonului fiscal. 

Întrebat dacă reclmacțiile ar putea fi completate pe o pagină de internet, Marcel Boloș a avansat ideea unei aplicații de mobil ”Sau o aplicație pe telefonul mobil în care chiar dumneavoastră să verificați autenticitatea unui bon fiscal. Ce ziceți de acest lucru? Ca și român, ați face acest lucru, ați verifica cu o aplicație pe telefonul mobil dacă un bon fiscal este autentic sau nu, care vi-i l-a eliberat pentru produsele pe care le consumați? Ați face acest lucru?”, i-a întrebat Boloș pe jurnaliști, conform sursei citate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult