Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce legătură este între dinți, mușcătură și postura spatelui. Sfatul medicului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă nu aveți o poziție corectă a spatelui ori a gatului se vede și în mușcătură. Așa că e cazul să mergeți la dentist.

Dr. Cristina Mihai, medic specialist ortodonție: „Când zâmbim, atunci ar trebui ca linia dinților să vină la nivel cu linia ochilor și cu colțul gurii, dinții să fie dezgoliți egal și pe dreapta și pe stânga. Când există un kant, dinții sunt dezgoliți inegal pe o parte și pe o parte nu există forțe, cum ar fi un deal cu o vale”.

Linia dinților, linia pupilelor, linia umerilor și a șoldurilor trebuie să fie drepte paralele. Nu sunt, atunci dinții vor percepe presiuni anormale în timpul masticațieie.

Presiunile mari și anormale în timp ce mestecați agresează extrem dințîi.

Dr. Cristina Mihai, medic specialist ortodonție: „Ajungem să stăm cu capul într-o parte, ceea ce va duce la un kant la nivel articulației și forțele ocluzale vor fi distribuite inegal pe stânga și pe dreapta. Avem nevoie de un coleg posturolog, care să depisteze cauza și punctul de plecare al problemei respective”.

Citește și
doctor de bine
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații la Doctor de Bine

Există o legătură certă între poziția gâtului și așa numita articulație temporo-mandibulară, cea care participă evident la masticație și la vorbire. Inteligența artificială ajută kinetoterapeutul și depisteze eventualele probleme ale poziției corpului, gâtului și capului.

Emil Peptea, posturolog: „Cele mai des întâlnite afecțiuni în rândul tinerilor. Avem partea de cap și gât aplecate în față, dar și cifoză toracală din cauza poziției de la birou, a telefonului, a jocurilor”.

Medicul stomatolog ortodont e cel care face inițial, atunci când este cazul, recomandarea ca pacientul să consulte și un kinetoterapeut și să-și corecteze postura greșită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult