Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce formalități trebuie îndeplinite de românii care vor să lucreze într-o altă țară membră UE

Dacă mergeți să lucrați în altă țară din Uniunea Europeană trebuie să îndepliniți câteva formalități pentru a nu plăti taxe de două ori. Și pentru a beneficia inclusiv acolo de asigurare medicală.

Câteva formulare europene vă pot oferi protecția de care aveți nevoie. Laura Culiță a invitat un specialist la emisiunea „Conectat la România”, care ne vorbește despre munca peste hotare.

Interviul integral poate fi urmărit în această seară, pe știrileprotv.ro, de la ora 20.00.

„Pentru o perioadă mai mică de 90 de zile, avem obligația de obține acel formular A1 pe securitate socială, care face dovada că tu, ca angajat, ai relații de muncă într-o țară europeană și într-o țară europeană ți se plătesc contribuții sociale. Formularul A1 se obține înainte de plecarea din România - este obligația angajatorului. Separat, tot angajatorul din România, trebuie să anunțe autoritățile care reglementează munca în țara în care fac transferul. Dacă pleci pentru o perioadă mai mare de 183 de zile, în 12 luni consecutive, datorezi impozit pe venitul din salariu din prima zi în care ai ajuns pe teritoriul altui stat. Însă pe lângă impozit, noi vorbim și de contribuțiile sociale și de formularele europene”, a explicat Elena Antoneac, specialist imigrări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult