Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iris a terminat liceul cu 10 pe linie, dar la BAC a făcut două contestații. Nota primită la reevaluare: „A fost curajoasă”

Iris Maria Zsigmond a absolvit Colegiul Național Liviu Rebreanu din Bistrița cu 10 pe linie, dar după primele rezultate de la BAC 2024, a avut media 9,93.

Iris a dar examenul de Bacalaureat din patru materii: Limba și literatura română, Limba germană, Matematică (Științele Naturii) și Informatică. După rezultatele inițiale, a primit 9,95 la Limba română, 9,8 la Limba germană și 10 la celelalte probe.

A decis să facă contestație la cele două probe la care nu a primit nota maximă, iar rezultatul a fost cel așteptat de tânăra absolventă de liceu. Iris a primit nota maximă la ambele probe și a devenit una dintre cele cinci eleve cu medie maximă din județul Bistrița-Năsăud.

Pe pagina de Facebook a Colegiului Național Liviu Rebreanu a fost postat un mesaj de felicitare pentru tânăra absolventă. „Iris Maria Zsigmond a absolvit clasele V-XII cu 10 pe linie, a fost șefa de promoție a Colegiului Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița și la finalul clasei a VIII-a, și la finalul clasei a XII-a, olimpică la „Lectura ca abilitate de viață”, absolventă a clasei cu predare în limba minorității germane. O tânără responsabilă, inteligentă și curajoasă. Felicitări, Iris!, alături de Diana Timis”.

5 medii de 10 la BAC în Bistrița - Năsăud

După afișarea rezultatelor finale de la BAC 2024, numărul mediilor de 10 la nivelul țării a crescut cu 20, de la 38 la 58. Județul Bistrița-Năsăud a ajuns pe primul loc în România în ceea ce privește mediile maxime primite de absolvenți: 5, la egalitate cu Sectorul 2 din București.

În județul Bistrița-Năsăud, media 10 a fost obținută de:

Diana Timiș - Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița (Matematică-Informatică)

Iris Maria Zsigmond - Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița (Științe ale Naturii – limba germană)

Miruna Chișbora - Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița (Științe ale Naturii)

Sofia Rus - Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud (Filologie)

Andreea Nicoleta Pui - Liceul Teoretic ”Solomon Haliță” Sângeorz-Băi (Matematică-Informatică)

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult