Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fraudă la BAC 2022. Candidată de 45 de ani, eliminată din Bacalaureat după ce a fost prinsă cu un pix ultraperformant

Your browser doesn't support HTML5 video.

La proba obligatorie a profilului de la examenul de Bacalaureat 2022 care s-a susțint pe 21 iunie, o candidată din județul Galați a fost scoasă din examen pentru că a încercat să copieze, folosind un pix ce avea incorporată o cartelă SIM.

Inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu a declarat pentru publicația Viața Liberă că în timpul examenului la proba obligatorie a Examenului de Bacalaureat 2022, membrii comisiei de supraveghere au surprins o candidată în vărstă de 45 de ani care încerca să copieze cu ajutorul unui pix care avea o cartelă SIM.

Candidata folosea pixul ca mijloc de comunicare cu exteriorul

Potrivit declarațieI lui Adrian Diacănu pe imaginile camerei de supraveghere se observă că femeia ținea pixul în dreptul gurii și al urechii și încerca să comunice cu cineva din afară.

"Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon. Iată că device-urile moderne au ajuns şi mijloace de fraudare a examenelor"

Tentativa de fraudă i-a adus canidatei nota 1,00 și i s-a interzis dreptul de a se prezenta la sesiunea din toamnă de la Bacalaureat 2022, fiind nevoită să dea poba de-abia peste două sesiuni.

Ce reguli trebuie să respecte absolvenții la Bacalaureat 2022

Potrivit regulilor pe care trebuie să le respecte candidații la examenul de Bacalaureat 2022 se interzice comunicarea intre candidații sau cu exteriorul,copiatul, transmiterea de materiale care permit copiatul, notițe sau chiar lucrarea de examen.

De asemenea, candidații nu au voie să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau în alte obiecte de depozitare personale sau în băncile în care sunt așezați, orice fel de material de inspirație: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult