Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Baremele la Limba Română de la BAC 2024. Ce spun profesorii: „Sunt subiecte accesibile pentru toți elevii”

Subiectele și baremele de corectare de la Limba și literatura română sunt publicate pe site-ul Ministerului Educației după ora 15:00. Vezi ce se punctează și care erau răspunsurile corecte.

Descarcă subiectele și baremele la Limba română de la BAC 2024

Subiecte romana  - real 

Barem romana - real 

Subiect romana - uman 

Barem română - uman

Peste 134.000 de elevi au susținut astăzi proba la Limba și literatura română de la BAC 2024. Ministerul Educației publică subiectele și baremele de corectare pe site-ul subiecte.edu.ro la ora 15:00.

Până atunci, elevii pot urmări rezolvarea realizată de profesoara Cristina Gavriliță de la Centrul Educațional Unirea.

Anul acesta, la subiectul al III-lea a picat nuvela. Subiectul de la profil uman a fost caracterizare de personaj, iar la real, prezentarea caracteristicilor unei nuvele. Operele studiate de elevi la liceu care se încadrau erau ”Moara cu Noroc”, de Ioan Slavici și ”Alexandru Lăpușneanu” de Constantin Negruzzi. 

Cât de dificile au fost subiectele la Limba română

Profesoara Cristina Gavriliță spune că subiectele de anul acesta de la Limba și literatura română au fost de dificultate medie și orice elev care a terminat liceul ar trebui să poată să le rezolve fără probleme.

„Subiectele din acest an se înscriu în tiparele unor subiecte naționale, care trebuie să aibă o dificultate medie. Acestea nu fac excepție. Sunt subiecte accesibile pentru toți elevii care au finalizat clasa a XII-a. Eu cred că elevii s-au descurcat fără probleme”, consideră profesorul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult