Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Pentru tot Galațiul, pentru toate neamurile!”. Zi de pelerinaj la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

Your browser doesn't support HTML5 video.

E zi de pelerinaj și rugăciune la Catedrala Arhiepiscopală din Galați. Oameni din toată țara merg să se închine la moaștele sfinților Ioan Damaschin și Andrei, expuse pe un baldachin ornat cu flori.  

Cele două racle au fost aduse duminică și vor fi păstrate lângă catedrală zi și noapte până joi, când îl sărbătorim pe Sfântul Apostol Andrei, considerat ocrotitorul Galațiului și al României.

Pentru că vremea a fost ceva mai blândă, credincioșii au venit în număr mare la catedrala din Galați. Au așteptat răbdători la coadă și s-au rugat în timpul slujbei.

Mii de credincioși au ajuns până acum să se roage la moaște, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați. Sunt așteptate autocare întregi cu pelerini și în următoarele zile, pentru că raclele vor fi expuse până pe 30 noiembrie.

În aceste zile, ortodocșii se pregătesc pentru una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății: ziua Sfântului Andrei, cel întâi chemat. La Galați, festivitățile au început de câteva zile, pentru că Apostolul este și ocrotitorul orașului.

Citește și
parascheva
Pelerinaj la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Unii dintre credincioși și-au așteptat rândul și 18 ore

Femeie: „Am apucat de-am mers la moaște. Sunt de la Ianca, din județul Brăila”.

Femeie: „Pentru copii, pentru tot Bereștiul, pentru tot Galațiul, pentru toate neamurile!”

Voluntarii le-au dat credincioșilor care au așteptat la coadă ceaiuri calde și gustări.

Femeie: „Am luat un ceai ca să mă mai încălzesc”.

Dacă în anii trecuți credincioșii veneau la moaște să se roage în special pentru sănătatea lor și a familiilor, acum primele lor gânduri se îndreaptă spre războaiele care afectează milioane de oameni.

Femeie: „Înțelegere între popoare și războiul deoparte, să nu mai vedem la televizor numai războaie”.

Femeie: „Sănătate și pace, mamă. La toată lumea. Pace, mamă!”.

Moaștele Sfântului Ioan Damaschin au fost aduse de la București, unde au fost mutate într-o raclă nouă, sfințită cu o zi înainte de Patriarhul Daniel.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult