Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Strigătul de disperare al unei bătrâne care nu mai face față scumpirilor. „Să mor mai repede, ca să nu ne mai chinuim”

Un video cu o bătrână care se plânge de condiile grele de trai din România a sensibilzat internauții și a devenit viral pe TikTok. Clipul a adunat peste 1,2 milioane de vizualizări în trei zile.  

Femeia spune că pe timpul lui Ceaușescu se mai descurca, dar acum totul este scump și simte că nu se mai ajunge cu banii de pe o zi pe alta.

„Ne-am descurcat, să știți, pe timpul lui Ceaușescu, așa încet-încet. Acum nu mai putem. E greu, mamă, s-au scumpit toate...Eu știu...? Ei tot zic la toamnă, că ne dă, că ne face. Toată ziua se ceartă!...Să mor dr*cu mai repede, ca să nu ne mai chinuim așa. Am un băiat de 52 de ani, vai de noi..”, spune bătrâna în video.

Citește și
Vești bune de la BNR. Inflația ar putea coborî mai rapid decât prognozele inițiale. Banca Mondială anunță creșterea economică
Vești bune de la BNR. Inflația ar putea coborî mai rapid decât prognozele inițiale. Banca Mondială anunță creșterea economică
Internauții, sensibilizați de vorbele bătrânei

Românii au fost sensibilizați de vorbele femeii și au reacționat la videoclipul de pe TikTok. Ei au scris comentarii în care se simt indignați, dar sunt și solidari cu bătrâna.

„Femeia asta m-a făcut să plâng. Asta ne va aștepta pe toți", a scris un internaut. 

„Cu ei s-a ridicat România și acum își bat joc de bătrânețile lor....”, a mai adăugat o persoană.

Pentru prima dată în ultimele 12 luni inflația a înregistrat din nou o creștere. Principalul motiv? Noul pachet de măsuri fiscale, cu creșteri de taxe și accize pentru diferite categorii de produse și servicii, spun specialiștii BNR.

Vedem prețuri mai mari la peștele proaspăt, cu peste 14%, berea s-a scumpit față de anul trecut cu 13%, fructele proapete și carnea sunt de asemenea în topul scumpirilor.

De asemenea, s-au scumpit și mai mult serviciile și mărfurile nealimentare. Serviciile poștale, detergenții - au prețuri mai mare cu peste 20 de procente, biletele de avion și medicamentele sunt mai scumpe față de acum un an cu peste 15% și, de asemenea, s-au scumpit și mesele la restaurant și cazările la hotel.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult