Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Toxiinfecţie alimentară la Buzău. Blocul alimentar al campingului unde copiii au mâncat micul dejun a fost închis

Blocul alimentar al campingului în care au mâncat copiii care duminică au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău cu simptome de toxiinfecţie alimentară a fost închis.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, inspectorii OPC au dat trei amenzi în valoare de 25 de mii de lei, aplicând totodată şi două avertismente. Între timp, cei 11 copii şi 2 adulţi care au ajuns la spital au fost externaţi.

Conform reprezentanţilor OPC, în urma controalelor efectuate în campingul în care în weekend a fost cazat şi a servit Buzău masa un grup de cercetaşi din Bucureşti, s-a dispus închiderea activităţii blocului operator până la remedierea deficienţelor.

Aici s-au găsit numeroase deficienţe, unitateea nefiind igienizată.

Proprietarul nu deţine contract de dezinfecţie, dezinsecţie, iar în locaţia respectivă s-ar fi găsit muşte, pânze de păianjen, acarieni, dar şi pavement murdar, neigienizat. În urma tuturor acestor probleme, OPC a aplicat trei amenzi în valoare de 25 de mii de lei, precum şi două avertismente.

Citește și
Ambulante
Au ajuns direct la spital, după ce au fost la nuntă. Ce au pățit peste 20 de oameni când s-a terminat petrecerea

De asemenea, în locaţia respectivă au ajuns inspectori din cadrul DSP Buzău şi poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Economice ale IPJ Buzău.

Proprietarul campingului susţine că niciodată nu s-a confruntat cu astfel de probleme, deşi desfăşoară această activitate de ani de zile. În plus, el afirmă că turiştii ar fi servit masa atât în camping, preparată de angajaţii obiectivului, dar au mâncat şi din preparate achiziţionate de la puncte coerciale din zonă

Între timp, cei 11 copii şi 2 adulţi internaţi duminică cu simptome de toxiinfecţie alimentară au fost externaţi, în stare bună.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult