Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: România își va instala un sistem foarte modern de apărare antidronă, cu aprobarea NATO

Surse guvernamentale au precizat vineri pentru Știrile Pro TV că România va beneficia în perioada următoare de un sistem modern de apărare antidronă.

Conform surselor citate, ţara noastră va primi acest sistem în urma unui acord "G to G" încheiat cu un stat partener, cu aprobarea NATO.

Această decizie a fost luată din cauza atacurilor cu drone ale Rusiei asupra porturilor dunărene din Ucraina. Ca urmare a acestor atacuri, fragmente ale acestor echipamente militare au căzut și în anumite zone din România.

La începutul lunii septembrie, resturi dintr-o dronă au fost descoperite la Plauru, în județul Tulcea.

Ulterior, au fost găsite bucăţi dintr-o dronă și la Nufăru, tot în Tulcea.

Citește și
Drona Reaper MQ-9
Forțele Aeriene olandeze trimit în România trei avioane de recunoaștere fără pilot, temutele drone MQ 9 Reaper

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, a dat explicaţii despre dronele căzute în judeţul Tulcea, spunând că că teritoriul României nu a fost vizat, impactul fiind de natură accidentală.

Tîlvăr a subliniat că dronele nu au conţinut elemente de luptă active, respectiv exploziv şi că nu au putut fi observate de către sistemele de supraveghere şi avertizare timpurie din motive obiective care ţin de ”evoluţia acestora la înălţimi mici şi foarte mici precum şi din cauza ecranării generate de teren şi de infrastructura portuară a Ucrainei”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult