Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prințul Paul de România nu este cetățean francez și va fi adus în țară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Judecătorii francezi le-au cerut colegilor de la Curtea de Apel Brașov să le trimită cât mai repede cu putință mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui Paul al României.  

Magistrații de la Paris au nevoie de aceste documente înainte să decidă dacă îl trimit în țară sau nu, pentru a-și ispăși pedeapsa de trei ani și patru luni de închisoare. Între timp, ies la iveală noi detalii despre capturarea fugarului dat în urmărire internațională.

Surse oficiale din Poliția Română au precizat pentru Știrile Pro TV că Prințul Paul de România nu este cetățean francez, așa cum s-a vehiculat în presă, astfel că nu vor exista probleme privind predarea sa în România.

Conform surselor citate, Prințul Paul s-a născut în Franța,  însă nu are cetățenie franceză.

El a fost prezentat, marți, instanței, care a confirmat mandatul european de arestare. Astfel, a fost arestat preventiv și trimis în penitenciarul ”La Prison de Fresnes”.

Citește și
Ce urmează pentru Prințul Paul al României, după ce a fost reținut la Paris. Riscul care pune pe gânduri justiția franceză
Ce urmează pentru Prințul Paul al României, după ce a fost reținut la Paris. Riscul care pune pe gânduri justiția franceză

În cursul zilei de 29 iunie, el va fi prezentat la Curtea de Apel din Paris, în paralel desfășurându-se cooperarea dintre autoritățile judiciare, pentru îndeplinirea procedurilor obișnuite în situații de predare.

Sursele oficiale mai spun că poliția franceză a desfășurat activități specifice continue în ultimele două săptămâni, ”într-o cooperare exemplară cu poliția română”.

Cum a fost prins Prințul Paul de România  

Prințul Paul de România a fost capturat pe stradă, în timp ce plasa o comandă la o cafenea. El a fost depistat în Arondismentul 9 din Paris, unde, de cel puțin o lună, frecventa o zonă de cafenele.

De fiecare dată când venea la cafenea, era singur și purta o mască de protecție pe drum.

Sursele oficiale din poliție mai spun că, atunci când era în cafenea, petrecea foarte mult timp pe telefon și, cel mai probabil, discuta pe rețelele de mesagerie.

Pe de altă parte, el nu a opus rezistență la venirea agenților și a fost cooperant, prezentând un pașaport britanic.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult