Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Semafoarele inteligente din Timișoara ”au murit” din nou. Haos de nedescris în trafic

Semafoarele inteligente din Timișoara ”au murit” din nou joi, iar traficul din oraș a fost dat peste cap.

Sistemul inteligent de management al traficului a cedat din nou, joi, la Timișoara. Semafoarele s-au oprit în tot orașul din cauza unei pene de curent, spun polițiștii, relatează tion.ro.

Timișorenii au sancționat lipsa de reacție a autorităților în rezolvarea problemei. ”Se circula mai rău ca în India la Rebreanu cu Șagului”, a postat pe Facebook unul dintre șoferi.

Specialiștii în semaforizare încearcă acum să remedieze defecțiunea și să pornească sistemul. Problema nu apare, însă, pentru prima dată. În vara anului trecut sistemul ultraperformant a căzut de două ori, tot din cauza unei pene de curent.

”Au fost căzute din funcțiune 80% dintre semafoarele din oraș dintr-o cauză încă necunoscută. Noi avem sistem de alimentare de rezervă, cu UPS-uri peste tot, și la semafoare locale, și în centrul de comunicații. Chiar dacă a fost o scurtă cădere de tensiune la ora 13.37, sistemul ar fi trebuit să rămână în funcțiune sub acest aspect al alimentării. Au fost pene de curent mai lungi, este adevărat, numai că noi având sistem de alimentare de rezervă, ar fi trebuit să continue funcționarea fără probleme”, a declarat pentru Tion.ro primarul orașului.

”Nu este exclus un atac cibernetic”, a mai spus Nicolae Robu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult