Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Secția ATI a spitalului din Piatra Neamţ, distrusă de incendiul care a ucis 10 pacienţi, va fi renovată cu ajutorul unui ONG

Your browser doesn't support HTML5 video.

La trei ani de când a fost afectată grav de un incendiu în care au murit 10 pacienţi, secţia de terapie intensivă a spitalului din Piatra Neamţ este încă o rană deschisă. Dar salvarea pare să vină din partea unui ONG.

Conducerea spitalului a acceptat ajutorul oferit de organizația care a demarat un proiect de strângere de fonduri. Acum, redeschiderea secţiei pare din ce în ce mai aproape.

După incendiul din noiembrie 2020, secția ATI a spitalului din Piatra Neamț a fost sigilată de procurori, pentru anchetă. Anul acesta, accesul a fost din nou permis. Între timp însă, personalul și-a făcut cu greu treaba. Lăcrămioara Baciu, asistent-şef secţie ATI: „Ne este foarte greu să circulăm de la etajul 4 unde suntem acum şi modularul făcut de Dăruieşte Viaţă în curtea spitalului şi să şi ducem pacienţii prin curtea spitalului până în sala de operaţie.”

Noul manager al spitalului spune că a luat în calcul mai multe soluții și a acceptat varianta donaţiilor private pentru că, astfel, rezolvarea vine mai repede. Cristina Atănăsoaie Iacob, managerul spitalului: „Fondurile publice sunt foarte greu de cheltuit. Stiţi foarte bine că sunt proceduri speciale licitaţii care ar fi durat foarte mult şi probabil am fi ajuns în 2025 fără ca acest spaţiu să fie măcar început.” Fundaţia pentru Copii „Alex Zamfir”, condusă de un fost manager al spitalului, îşi propune să adune 800 de mii de lei. Gabriela Zamfir, reprezentantă fundație: „După ce a apărut acel anunţ pe situl spitalului deja au donat oamenii cât au putut chiar dacă nu o să strângem toţi banii de care avem nevoie din banii personali şi tot voi duce la capăt acest proiect.” Femeie: „Toată lumea trebuie, cu donat, cu privat, cu toţii să punem să se facă ceva pentru bieţii oameni.” Femeie: „Nu spune nimeni să nu contribuim şi noi, dar cred că e datoria statului.” Banii colectați ar trebui să scurteze timpul până la redeschidere, cu câțiva ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult