Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Repetițiile pentru parada militară de Ziua Națională au generat haos în București. Șoferii au stat cu orele pe drumuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

2.400 de militari români și străini au bătut, marți, pas de defilare la ultima repetiție pentru parada de Ziua Națională.

După trecerea trupelor pe sub Arcul de Triumf au urmat peste 100 de vehicule militare. Dacă spectatorii de pe traseu s-au bucurat de cele văzute, șoferii au stat cu orele pe drumuri, din cauza restricțiilor. În toată Capitala traficul a fost pur și simplu dat peste cap.

Bulevardul Aviatorilor din Sectorul 1 a arătat ca o parcare imensă, iar după ore de așteptare unii și-au pierdut răbdarea.

Șofer: "Nu am mers o oră din cinci!".

Reporter: "Dar știați că e repetiție pentru paradă?".

Citește și
Klaus Iohannis rade
Președintele USR, despre faptul că nu a fost invitat la recepţia de 1 Decembrie: Aş fi zis un 'Hakuna Matata'

Șofer: "Da, știam, dar nu am avut rute ocolitoare".

Ambuteiajele au început pe la 09:00, când peste 2.000 de militari români și străini au exersat pasul de defilare la Arcul de Triumf. Repetiția pentru parada militară de 1 Decembrie a fost utilă mai ales pentru militarii veniți din zece țări special pentru acest eveniment.

Pentru prima dată la paradă vedem și vehicule de luptă ușoare fabricate în SUA. Au intrat anul acesta în dotarea Fortelor pentru operațiuni speciale. Au un blindaj puternic ce le asigură trupelor protecție împotriva aruncătoarelor de grenade, dar și a dispozitivelor explozive improvizate.

Căpitan Bogdan Barbu, șeful de Stat Major al Batalionului 96 Geniu: ”Avem două sisteme de comandă și control HIMARS. O altă noutate față de anii trecuți sunt numite platforme ale partenerilor NATO. De exemplu, cele patru tancuri Leclerc ale partenerilor francezi”.

Rămâne încă o surpriză dacă publicul va vedea sau nu în zbor și noile elicoptere Black Hawk ale SMURD. Cert este că sunt programate la zbor alte 40 de aeronave.

Locotenent Andrei Curiman, pilot al bazei militare 90: "Anul acesta, în premieră, aeronava C-130H2, care a intrat recent în dotarea Forțelor aeriene române, va efectua o trecere nouă. F16 și sperăm că pe lângă cele românești să vedem și aeronave din Turcia, Olanda și Eurofighter din Germania”.

Repetiția generală a inclus și instalarea a patru zone de expoziție cu tehnică de luptă la care publicul va avea acces după defilare.

Parada de Ziua Națională va începe vineri, la ora 11:00 și se va încheia dupa ora 14:00.

Știrile PRO TV vor fi în direct cu o ediție specială.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult