Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

ninsoare iarna zapada
Inquam Photos / Octav Ganea

Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal și cu precipitații însemnate cantitativ în perioada minivacanței de 1 decembrie, se arată în prognoza meteo pentru perioada 27 noiembrie-10 decembrie, realizată de Administrația Națională de Meteorologie.

Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 5...7 grade și minime de -1...1 grad, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 2...3 grade și minime de -5...-4 grade) și perioade cu vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cel mai probabil în 1-2 decembrie, când se vor atinge ziua 10...12 grade și noaptea nu vor coborî sub 3...4 grade.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv minime nocturne negative.

Regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în prima săptămână, când vor fi perioade în care precipitațiile vor fi frecvente și însemnate cantitativ, cu probabilitate mai mare în 28 noiembrie și 2 decembrie când vor predomina ploile. În restul zilelor din interval, se vor semnala precipitații mixte, cu caracter temporar.

CRIȘANA

În prima săptămână vor fi alternanțe importante între zile cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 4...6 grade și minime de -2...1 grad, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 1...3 grade și minime de -6...-4 grade) și perioade cu vreme mai caldă decât în mod obșnuit, cel mai probabil în 1-2 decembrie, când se vor atinge ziua 9...11 grade și noaptea nu vor coborî sub 3...4 grade.

Citește și
zapada
Vremea azi, 26 noiembrie. Temperaturile continuă să scadă. Care vor fi temperaturile maxime

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie (minime nocturne negative în toată regiunea).

Regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în prima săptămână, când vor fi perioade în care precipitațiile se vor semnala pe arii extinse și vor fi local însemnate cantitativ, cu probabilitate mai mare în 28 noiembrie și 2 decembrie când vor predomina ploile. În restul zilelor din interval, vor fi precipitații mixte, cu caracter temporar.

TRANSILVANIA

În prima parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 0...6 grade și minime de -4...0 grade, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 0...2 grade și minime de -9...-5 grade) și perioade cu vreme mai caldă decât în mod obșnuit, cel mai probabil în 1-2 decembrie, când ziua se vor atinge 8...12 grade și noaptea nu vor coborî sub 1...4 grade.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime ușor pozitive și minime nocturne negative, în medie -5...-3 grade.

Regimul pluviometric va înregistra un excedent, cu precădere în prima săptămână, când vor fi perioade în care precipitațiile vor fi frecvente și local moderate cantitativ, cu probabilitate mare în 28 noiembrie și 1-2 decembrie când se vor semnala și ploi. În restul zilelor din interval, vor fi mai ales ninsori și lapoviță cu caracter local și temporar.

MARAMUREȘ

Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 3...4 grade și minime de -3...0 grade, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de aproximativ 0 grade și minime de -7...-4 grade) și perioade cu vreme mai caldă decât în mod obșnuit, cel mai probabil în 1-2 decembrie, când ziua se vor atinge 6...8 grade și noaptea nu vor coborî sub 1...3 grade.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime ușor pozitive și minime nocturne negative, în medie -3...-2 grade.

Regimul pluviometric va fi excedentar, în special în prima săptămână, când vor fi perioade în care precipitațiile vor fi frecvente și local mai însemnate cantitativ, cu probabilitate mare în 28 noiembrie și 1-2 decembrie când vor predomina ploile. În restul zilelor din interval, se vor semnala precipitații cu caracter temporar, sub formă de lapoviță și ninsoare.

MOLDOVA

Intervalul va debuta cu vreme rece, în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 1...3 grade, iar minimele vor coborî spre -7...-5 grade, iar în celelalte zile valori apropiate de norme. În perioada 1-2 decembrie valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei (cu 8...12 grade ziua și 2...5 grade noaptea, mediat regional).

În cea de-a doua săptâmână este estimat un regim termic cu oscilații mai mici de la o zi la alta și apropiat de cel normal la începutul lunii decembrie (respectiv minime negative, ce coboară la -5...-3 grade, în medie).

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel mediu climatologic al perioadei, cu precipitații temporare, local moderate cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare, dar cu intervale în care se vor semnala și ploi (cel mai probabil în 28 noiembrie și în jurul datei de 2 decembrie).

DOBROGEA

Din data de 28 noiembrie, temperaturile vor crește semnificativ și se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei, cu maxime de 7...10 grade și minime de 2...5 grade, ușor mai mici -în jurul a 0 grade- în diminețile de 28 și 30 noiembrie, iar abateri pozitive foarte mari față de norme sunt estimate pentru zilele de 1 și 2 decembrie.

În a doua săptâmână, tendința este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 28 noiembrie și în 3 decembrie, iar după data de 4 decembrie temporar vor fi precipitații mixte.

MUNTENIA

Din data de 28 noiembrie și până în 3 decembrie, temperaturile vor fi în creștere în cea mai mare parte regiunii, astfel că se vor situa -în majoritatea zilelor- peste cele climatologic specifice acestei perioade din an, cu maxime de 6...11 grade și minime de -1...4 grade, mediat regional, iar abateri pozitive semnificative față de norme sunt estimate pentru zilele de 1 și 2 decembrie.

În a doua săptâmână, tendința este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel climatologic caracteristic perioadei; va ploua pe arii relativ extinse în 28 noiembrie și local în 2/3 decembrie, însă ulterior va crește probabilitatea să se semnaleze precipitații mixte (ploaie, lapoviță sau ninsoare).

OLTENIA

Vremea va fi rece în 28 noiembrie (maxime de 2...4 grade, în medie), iar în celelalte zile ale primei săptămăni valorile termice diurne vor fi apropiate de norme și chiar peste acestea în 1 și 2 decembrie, iar alternanțe termice vor fi și în regimul termic nocturn, cele mai mici minime urmând a se înregistra în noaptea de 29/30 noiembrie (-7...-4 grade, mediat regional) și cele mai ridicate în 1 spre 2 decembrie. â

În a doua săptâmână, tendința este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în special în prima săptămână. Precipitații mai frecvente și posibil mai însemnate cantitativ (predominat ploi la câmpie și mixte în zona deluroasă) vor fi la începutul intervalului și va ploua pe alocuri și în jurul datei de 2 decembrie. În parte a doua a intervalului de referință se vor semnala temporar precipitații mixte.

LA MUNTE

Prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de oscilații seminificative în regimul termic. Vor fi perioade în care vremea va fi rece, geroasă noaptea, în special în 29/30 noiembrie (maxime în medie de -6...1 grad și minime de -14...-10 grade), dar și zile în care, mai ales la altitudini de sub 1500 m, temperaturile se vor situa peste cele normale (cu precădere în 1 și 2 decembrie).

Ulterior, din 4 decembrie, este estimată răcirea vremii, cu un regim termic ce se va situa în general în jurul celui climatologic specific la începutul iernii calendaristice.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ mare pe tot parcursul intervalului. În majoritatea zilelor vor predomina ninsorile, însă în perioadele cu temperaturi mai ridicate (28 noiembrie, 1 și 2 decembrie) se vor semnala și ploi, îndeosebi la înălțimi de sub 1500 m.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Vremea extremă s-a dezlănțuit în România. Aproape 400.000 de locuințe au rămas fără curent electric
Vremea extremă s-a dezlănțuit în România. Aproape 400.000 de locuințe au rămas fără curent electric

Vremea extremă a venit la pachet cu pagube însemnate. Zeci de mașini au fost avariate în toată țara în urma unor accidente sau de copacii smulși de vânt.

Vremea azi, 26 noiembrie. Temperaturile continuă să scadă. Care vor fi temperaturile maxime
Vremea azi, 26 noiembrie. Temperaturile continuă să scadă. Care vor fi temperaturile maxime

Astăzi temperaturile continuă să scadă. O să mai ningă îndeosebi în est, în sud-est și la munte. Vântul bate tare, iar pe partea sud-estică și în zona montană se anunță, din nou, viscol puternic.  

Prima ninsoare în București. Prognoză mete specială pentru vremea din Capitală în weekend
Prima ninsoare în București. Prognoză mete specială pentru vremea din Capitală în weekend

Vremea se va răci considerabil și va ninge în București, anunță meteorologii de la ANM, într-o prognoză meteo specială emisă pentru Capitală.

Vremea azi, 25 noiembrie. În sud și în sud-est o să ploua, dar în rest o să ningă
Vremea azi, 25 noiembrie. În sud și în sud-est o să ploua, dar în rest o să ningă

Astăzi cerul rămâne acoperit și se răcește simțitor. În sud și în sud-est o să ploua, dar în rest o să ningă. Peste noapte, ploile din ținuturile sudice se transformă în lapoviță și ninsoare, iar în sud-est va fi viscol.  

Vremea azi, 24 noiembrie. Regiunile din țară în care va fi mai cald decât ar trebui. Maximele zilei
Vremea azi, 24 noiembrie. Regiunile din țară în care va fi mai cald decât ar trebui. Maximele zilei

Astăzi, în sud și în est se face mai cald decât ar trebui. În rest, temperaturile se mențin în limitele normale. Pleacă de la 3...4 grade în depresiuni și ating 16 grade în sudul extrem.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.