Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția Familiei Regale a României după decesul Prințului Philip. „Un model spiritual, sursă fundamentală de inspiraţie"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Familia Regală a României a transmis un mesaj după decesul Prințului Philip al Marii Britanii, vineri dimineață, la vârsta de 99 de ani.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei Romane și Principele Radu „au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Ducelui de Edinburgh.

Familia regală a România amintește că Prinţul Philip şi regele Mihai, născuţi în aceeaşi zi, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă. Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie, subliniază mesajul Casei Regale.

Mesajul transmis de Principesa Margareta și de Principele Radu:

„Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.

Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.

Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.

După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult