Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Percheziții la o grupare care falsifica permise de conducere străine. Cât cereau pentru documente

Your browser doesn't support HTML5 video.

Permise de conducere false, cumpărate cu 3.000 de lei bucata! Este ancheta procurorilor care au făcut marți percheziții în județele Alba și Cluj. Mai mulți indivizi au fost aduși la audieri.

Totul era posibil doar prin intermediari, care negociau prețurile și făceau legătura cu cei care se ocupau să falsifice documente pe bandă rulantă. Anchetatorii au intrat pe fir și după o serie de percheziții în județele Alba și Cluj, mai mulți indivizi au fost aduși la audieri.

Ancheta în acest caz a început de anul trecut, când procurorii au depistat fișe medicale false, făcute celor care doreau să își schimbe permisele auto. Fără a fi evaluați de medici specialiști, doritorii obțineau actele... la imprimantă.

Procurorii au descoperit o întreagă rețea care se ocupa cu falsificarea permiselor de conducere. Marți au fost făcute 23 de percheziții în Alba și Cluj, atât la suspecți cât și la intermediari, dar şi la persoane care ar fi plătit pentru a obține documentele.

Au fost găsite permise de conducere care păreau a fi obținute în Italia și Marea Britanie, dar și acte de studii păreau a fi tot false. Potrivit anchetatorilor, pentru un permis la cerere se plătea până la 3.000 de lei.

Mai mult, aceștia fabricau permise care păreau eliberate în alte țări, pentru a fi mai dificil de depistat că sunt false. 18 persoane au fost aduse la Alba Iulia pentru a fi audiate.

Oamenii legii urmează să lămurească exact care era mecanismul de obținere al documentelor false și câte astfel de acte au fost puse în circulație.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult