Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pedepsele primite de o primărie din Constanța și un constructor, după ce au fost descoperite gropi ilegale de gunoi

Your browser doesn't support HTML5 video.

100.000 de lei a primit amendă o primărie din Constanța și tot pe-atât un constructor care au depozitat deșeuri în gropi ilegale de gunoi.

La rândul ei, o unitate militară care deține terenul plin de gunoaie de lângă rezervația de la Murfatlar a fost avertizată să curețe zona.

Zile la rând, atât pe terenurile din zona comunei Mircea Vodă, cât și la limită cu rezervația naturală de la Murfatlar, mașinile descărcau ilegal deșeuri în zonă.

Degeaba sunt montate în zonă panouri de avertizare pe care scrie clar că e interzisă depozitarea gunoaielor în teren.

Procurorii din Constanța recunosc, la rândul lor, că în multe zone ale județului această practică este una curentă. Acum, Garda de Mediu a sancționat vinovații descoperiți în cadrul unui reportaj prezentat la Știrile Pro Tv.

Citește și
economie circulara
Guvernul a aprobat planul de trecere la o „economie circulară”. Ce presupune strategia impusă de UE

Steluța Popescu, Garda de Mediu Constanța: „Primăria Mircea Vodă, cât și firma care realiza lucrări în zonă, au fost amendate cu câte 100.000 de lei. În zona Murfatlar s-au efectuat verificări, iar terenul aparține unei unități militare, astfel că s-a transmis adresa către aceasta, să salubrizeze zona”.

George Cojocaru, primar Murfatlar: „Terenul este de mult timp cu probleme, sunt 225 de hectare pe care armata le administrează, este proprietatea MAPN. Armata a intabulat până în pădure și a lăsat căile de acces care sunt de ani de zile. Oamenii trec direct pe terenul armatei. Vom încerca din nou să mai curățăm zona, vom bloca accesul auto”.

Din păcate, la Mircea Vodă, în zona filmată acum două săptămâni, sunt și mai multe deșeuri.

George Ionașcu, primar Mircea Vodă: „Încă mai avem oameni care practică acest masochism domestic de a arunca gunoaie la întâmplare. Tot ce înseamnă gunoi aruncat la întâmplare înseamnă sancțiuni pentru autoritatea locală care la rândul lor se vor răsfrânge asupra taxelor pe care noi trebuie să le plătim”.

Garda de Mediu a decis să închidă și în Portul Constanța o zonă unde erau depozitate deșeuri inerte, de pildă cele care provin din construcţii.

Totul, după ce procurorii și inspectorii de la Garda de Mediu au găsit deșeuri ca într-o groapă de gunoi obișnuită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult