Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patronii de la azilul ororilor din Mureș au fost arestați. Unul dintre ei este polițist

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei trei inculpați în dosarul pacienților găsiți în condiții inumane în subsolul căminului din județul Mureș vor rămâne 30 de zile în arest preventiv, au hotărât magistrații.  

Suspecții sunt acuzați de procurorii DIICOT de constituirea unui grup infracțional organizat și de trafic de persoane.

Magistrații Tribunalului Mureș au hotărât că membrul fondator al asociației care se ocupă de cămin, administratoarea azilului și fiul ei vor rămân după gratii.

Cei trei inculpați ceruseră să fie plasați în arest la domiciliu sau sub control judiciar, însă completul de judecată a respins cererile lor, ca neîntemeiate.

Primul dintre inculpați este angajat și la Penitenciarului Mureș. Acum, a fost suspendat din funcție. Fiul femeii care administra căminul este polițist în cadrul IPJ Mureș. Și el a fost suspendat din funcție, susțin superiorii lui.

Citește și
azilele groazei
Primăria Voluntari știa de azilele groazei. Reacția instituției lui Florentin Pandele: I-a dat în judecată pe reclamanți
Inculpații au supus victimele la tratamente degradante

Cei trei sunt bănuiți că îi exploatau pe bătrâni și pe persoanele cu dizabilități din centrul respectiv pentru banii primiți de la DGASPC-uri și de la familii pentru îngrijirea lor.

În plus, spun procurorii, le-ar fi supus pe victime unor tratamente degradante și le-ar fi agresat fizic și psihic.

Cei trei inculpați pot contesta soluția arestului preventiv în termen de 48 de ore.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult