Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pățania unei familii din Germania după ce a mers cu rulota în muntele Ceahlău, deși drumul era interzis

O familie din Germania a fost la un pas de tragedie după ce a rămas suspendată cu rulota deasupra unei prăpastii din Ceahlău, deși drumul forestier era închis circulaţiei.

„Am finalizat o intervenţie prin care am evacuat o familie de cetăţeni germani aflată, să zicem în dificultate şi cu ditamai camperul în iminenţă de a se prăbuşi în gol. Veniţi dintr-o tară în care şi musca e amendată dacă se aşeaza pe alt wursti decât are voie, turiştii au ignorat semnele şi avertizările amplasate la intrarea pe drumurile forestiere unde este şi la ei şi la noi interzisă circulaţia publică şi, după mai multe tentative de suspendare au reuşit să pună autorulota la cumpănă deasupra unei râpe de peste 30 de metri", a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Cei care au alertat autoritățile au fost chiar turiştii străini. Ruta pe care au ales-o nu ducea nicăieri, era un drum înfundat și nu au respectat semnele care indicau că accesul este interzis.

„Au sunat la 112 şi s-a rezolvat graţie şi noilor utilaje de troliere de pe autospecialele primite de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Nu ştim cum au dres-o cu restul autorităţilor dar ştim sigur că dacă o familie de-a noastră făcea bâlciul ăsta, într-o duminică, prin pădurile din Bavaria, toată povestea ar fi umplut ziarele germane cu povestea turiştilor necivilizaţi care oripilează lumea civilizată", a mai precizat sursa citată.

Citește și
salvamont
Intervenţie a salvamontiştilor pentru recuperarea unor turişti rătăciţi în Munţii Retezat. O tânără a căzut într-o râpă

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult