Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul îngrijorător al lui Vladimir Putin către Kim-Jong Un: „Sunt convins că vom continua să întărim cooperarea”

Vladimir Putin a transmis un mesaj omologului său nord-coreean Kim Jong-Un, cu prilejul „Zilei Eliberării”, în care vorbește de cooperarea pe toate planurile, în special militară.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a pronunţat marţi în favoarea întăririi cooperării cu Phenianul, într-un mesaj de felicitare adresat liderului nord-coreean Kim Jong Un cu prilejul Zilei Eliberării, a anunţat Kremlinul, citat de AFP.

„Sunt convins că vom continua să întărim cooperarea bilaterală în toate domeniile pentru binele popoarelor noastre şi în interesul consolidării stabilităţii şi securităţii în peninsula coreeană şi în regiunea Asiei de Nord-Est în general", a declarat Putin într-un mesaj adresat lui Kim, citat într-un comunicat al Kremlinului.

Liderul rus a făcut elogiul Zilei Eliberării Coreei, un „simbol al curajului şi al eroismului soldaţilor armatei roşii şi patrioţilor coreeni care au luptat împreună" împotriva „colonialismului japonez".

În acea perioadă „tradiţiile prieteniei şi cooperării s-au născut pentru a deveni o bază solidă pentru dezvoltarea relaţiilor de bună vecinătate între Federaţia Rusă şi Coreea de Nord”, a subliniat Putin.

Citește și
vladimir putin
Rusia este dispusă să colaboreze militar cu alte țări. Anunțul neașteptat făcut de Vladimir Putin VIDEO

La sfârşitul lui iulie, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a calificat Coreea de Nord drept „partener important" pentru Moscova, cu prilejul unei întrevederi la Phenian cu omologul său nord-coreean, Kang Sun Nam.

Declaraţia lui Vladimir Putin intervine cu câteva zile înainte de un summit între liderii Coreei de Sud, SUA şi Japoniei care urmează să aibă loc vineri la Washington, având drept obiectiv întărirea cooperării în materie de securitate în contextul în care Coreea de Nord este tot mai ameninţătoare.

Relaţiile între cele două Corei sunt la cel mai scăzut nivel, diplomaţia este într-un punct mort, Kim Jong Un făcând apel la o accelerare a cursei înarmărilor, care să includă arme nucleare tactice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult