Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Forțele Terestre au defilat cu torțe în centrul Bucureștiului. ”Suntem în siguranță cu ei”

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost un weekend plin pentru militarii Forțelor Terestre Române. Și-au sărbătorit activitatea prin diverse exerciții de supraviețuire sau escaladă.  

Nu au lipsit nici expozițiile de tehnică militară. Manifestările aniversare s-au încheiat duminică seară cu o retragere cu torțe, pe străzile Capitalei.

În pas de defilare si cu torțe în mâini, peste 100 de militari de la Forțele Terestre au străbătut Capitala pornind din Parcul Carol, unde se afla Mormântul Ostaşului Necunoscut. După ce au trecut pe lângă Parlament și Ministerul Apărării, s-au oprit la sediul Statului Major al Forțelor Terestre.

Antrenați de cadența militarilor, mai multi trecători i-au urmat. Sau cel puțin s-au oprit din drum pentru a-i admira.

Femei: ”Impresionantă. La mulți ani Forțelor Terestre! Respect Armata Română și le mulțumesc pentru tot ceea ce fac, suntem în siguranță cu ei”.

Citește și
ziua eroilor
Militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” s-au retras într-un spectaculos marș cu torțe la finalul "Zilei Eroilor"

Femeie: ”Foarte frumoasă. Și vremea a ținut cu noi. E un moment solemn”.

”Reporter: Ce vă îndeamnă să veniți?

Femeie: Spiritul patriotic, asta în primul rând, mă simt mândră că sunt româncă”.

”Mă simt mândră că tata e în Armata Română”

Unii dintre cei care au asistat la paradă știu ce înseamnă o viață dedicată armatei.

Bătrână: ”Facem parte din familie de militari. A fost soțul, este pensionar, este grea și frumoasă, în același timp, păcat că în ziua de astăzi nu se mai face armată”.

Tânără: ”Ca să-l văd pe tata, că și el defilează. Este foarte frumos, greu în perioadele în care pleacă, că a fost și el plecat în Afganistan și Irak”.

Fetiță: ”Mă simt mândră că tata e în Armata Română”.

Timp de două zile, copiii, dar și adulții care au vrut să vadă ce înseamnă pregătirea militară au fost așteptați în Parcul Carol și la un centru comercial din Capitală.

Și-au testat îndemânarea trăgând cu arcul, la vâslit, escaladă sau la tiroliană. Dar și vigilența, la exercițiile de supraviețuire. Tot pentru ei fost organizate expoziții de echipamente și tehnică militară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult