Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată noile trenuri Alstom, care vor circula din toamnă în România GALERIE FOTO

Noile trenuri Alstom Coradia vor începe să circule pe căile ferate din România din toamna acestui an, a anunțat directorul Alstom, care a prezentat și cum vor arăta noile garnituri feroviare.

Trei trenuri noi Alstom Coradia vor ajunge în toamnă în România în toamna acestui an- primele două la sfârșitul lui spetembrie sau începutul lui octombrie și încă unul o lună mai târziu, scrie Club Feroviar.

Gabriel Stanciu, directorul Alstom Transport, a arătat și cum vor arăta la interior noile trenuri de călători, parte a lotului de 37 de garnituri electrice pentru care România va plăti peste 2,4 miliarde de lei, fără TVA, din fonduri europene și de la bugetul de stat.

Contractul a fost semnat pe 9 martie 2022 între Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) și câștigătorul licitației pentru trenurile inter-regionale, RE-IR – societatea Alstom Ferroviaria S.p.A.

Ce caracteristici au trenurile Alstom Coradia

Citește și
cabluri de semnalizare feroviară
13 trenuri de pe ruta Constanţa-Bucureşti au avut întârzieri, după ce angajaţii unei primării au rupt cablurile feroviare

Potrivit oficialului Alstom, caracteristicile succinte ale trenurilor sunt următoarele: viteză maximă 160 km/oră, 6 vagoane, lungime 121,2 m, alimentare 25kV 50 Hz, 10 uși duble pe fiecare parte a ramie, 351 locuri la clasa 1 și clasa a 2-a, patru toalete (dintre care una pentru persoane cu mobilitate redusă), zonă bar bistro care va fi echipată de operatori, zonă pentru bagaje grele în fiecare vagon, zonă pentru transportul bicicletelor.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult