Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ajutor nesperat primit de locatarii blocului incendiat în Constanța. Când va fi refăcută clădirea

Your browser doesn't support HTML5 video.

La patru zile de la teribilul incendiu care a cuprins blocul din Constanța, locatarii s-au adunat într-o ședință pentru a afla când se vor putea întoarce acasă.

Au realizat că ziua aceea este foarte departe și sunt recunoscători că au scăpat teferi. Mai multe asociații și firme strâng donații pentru a-i ajuta.

Apartamentul lui Augustin a fost cel mai grav afectat. Focul i-a distrus tot. I-a mai rămas doar recunoștința că este în viață.

Augustin, locatar: "Sunt bani investiți, sacrificii, ani de muncă, suflet pus în casa noastră. Trebuie să fie cineva responsabil de ceea ce s-a întâmplat. A trebuit să suferim ceea ce suferim ca să ne dăm seama că nu trăiam în siguranță. Mulțumim părinților, mulțumim Domnului că avem încă un acoperiș unde putem să avem grijă de noi. Un înger ne-a trezit în ultimul minut. Dacă mai dormeam un minut, eram asfixiați, eram morți".

La fel ca el, și alti vecini sunt recunoscători ca au ieșit teferi din incendiu.

Citește și
Cum au reușit doi copii să dea foc blocului din Constanța dintr-o joacă. 250 de oameni au rămas pe drumuri
Cum au reușit doi copii să dea foc blocului din Constanța dintr-o joacă. 250 de oameni pe drumuri, 37 de mașini arse

Andrei, locatar: "La ce a fost aici, să ne mulțumim că nu a murit nimeni și că este totul ok și îi urăm sănătate domnului din spital".

Într-o ședință a asociației de bloc s-a stabilit că primii care vor fi sprijiniți să-și repare locuințele sunt cei cu pagubele cele mai mari. Blocul nu poate fi deocamdată racordat la rețeaua electrică și de gaze.

Abia după primirea avizului Inspectoratului de Stat în Construții, muncitorii se vor putea apuca de refacerea blocului.

Între timp, mai multe firme și asociații strâng donații pentru a le da o mână de ajutor celor nenorociți în prag de sărbători.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult