Noi imagini de la locul de unde a pornit incendiul care a distrus blocul din Constanța

Ultima actualizare: 18-12-2021 19:37

Locuitorii blocului distrus de flăcări în Constanța au putut intra sâmbătă în apartamente și au evaluat dezastrul făcut de incendiu.

Au încercat să recupereze lucrurile neatinse de foc sau fum, dar vor avea nevoie de mult timp și ajutor pentru a începe o viață nouă. Cei mai mulți au apelat pentru moment la rude și prieteni care îi găzduiesc de sărbători.

Locatarii unui apartament pregătiseră bradul și așteptau Crăciunul când casa le-a fost cuprinsă de cumplitul incendiu. Irina locuia împreuna cu băiețelul ei de doi ani. Soțul, marinar, e plecat în voiaj. Casa lor este acum scrum. Doar bradul a rămas verde. Tremurând de emoție, tânăra a intrat să vadă ce mai poate recupera.

Din cele 35 de apartamente afectate de incendiu, proprietarii mai pot recupera foarte puține lucruri, așa că vor avea nevoie de sprijin ca să se pună pe picioare. În restul blocului, se fac reparații.

Cele 37 de masini, multe dintre ele modele noi, sunt carbonizate. Muncitorii de la salubritate au intrat deja în garajul blocului, iar parte din rămășițe au fost duse pe un teren viran pentru că se lucrează la reabilitarea zonei. Sunt apartamente care pot fi locuite, așa că muncitorii se grabesc astfel încât oamenii să intre mai repede în ele.

Inspectorii de stat în construcții au stabilit că structura blocului nu a fost afectată.

Ionuț Rusu, viceprimar: „Prima echipă sunt cei de la apă și canal care schimbă aducțiunea și canalizarea, o să vină și salubrizarea și face curat să intre electrica și cei cu gazul. Cele trei utilități să fie în cel mai scurt timp în care și oamenii să intre în apartamente. Când vom avea deviz, vorbim și de costuri. De luni, asociația de proprietari va avea un cont valabil astfel încat lumea să doneze”.

Băiatul de 15 ani care s-a jucat cu focul este în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar anchetatorii au stabilit că avea discernământ în momentul incidentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO