Modifica setarile cookie
Toate categoriile

1.200 de pistoale fără acte au fost descoperite într-un camion condus de un şofer din Ucraina, la intrarea în ţară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un transport de 1.200 de pistoale care mergea spre o zonă de război din Ucraina, pe care autoritățile din Bulgaria l-au considerat legal și l-au lasat să treacă, a fost oprit la intrarea în România.

Poliția de Frontieră a considerat că se confruntă cu un caz de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și a sesizat Parchetul. Șoferul vehicului în care au fost descoperite pistoalele bănuite că ar fi arme letale a arătat documente că acestea sunt cu gaz. Pentru ca ele să fie lăsate să meargă mai departe în Ucraina a fost cerută o expertiză.

Camionul care transporta armele a fost oprit, pentru control, în vamă Negru Vodă - Constanța. Cele 1.200 de pistoale erau fiecare într-o cutie neagră și puse câte zece în ambalaje din carton, sigilate cu bandă adezivă.

Pistoalele descoperite de Poliția de Frontieră sunt de tip Stalker, calibru 9 milimetri, produse în Turcia. Autoritățile au identificat 3 modele, toate semi-automate. Șoferul care le transporta, un ucrainean în vârstă de 54 de ani, le-a arătat ofițerilor din vamă documente fiscale potrivit cărora pistoalele ar fi fost cumpărate legal. Totuși vameșii români s-au alertat și au trimis armamentul la expertiză. S-au dovedit ulterior a fi neletale.

Pe pagina de internet a producătorului se precizează că pistoalele sunt din categoria celor care funcționează cu gaz. Ele sunt acum depozitate într-o clădire a Gărzii de Coastă.

Citește și
Volodimir Zelenski
Zelenski, îngrijorat pentru fiul său: „Pentru el este foarte greu”. Liderul ucrainean acuză soldații ruși că au violat copii

Camionul care le transporta a intrat în România din Bulgaria și, spun anchetatorii, ar fi urmat să iasă de la noi din țară, pe la Iasccea, și s ajungă în Donbas, Ucraina. În Bulgaria, autoritățile ar fi considerat că transportul este legal.

Specialiștii în arme și muniții au verificat armamentul și au ajuns la concluzia că pistoalele marca Stalker, de calibru 9 milimetri, nu sunt letale.

Ancheta în cazul acestui transport de arme se face într-un dosar de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Procurorul responsabil a transmis că în situația în care verificările făcute de autoritățile române vor ajunge la aceeași concluzie cu cele din Bulgaria - care au permis tranzitul pistoalelor - camionul care le transporta va fi lăsat să plece mai departe, spre Ucraina.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult