Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal la înmormântarea unui adolescent. Predica scandaloasă a unui preot

Părinții unui adolescent care și-a pus capăt zilelor acuză un preot catolic că s-a folosit de tragedia familiei ca să condamne suicidul, cât și pe tânăr, pentru gestul comis.

 

La înmormântarea lui Maison Hullibarger, un tânăr de 18 ani, preotul Don LaCuesta a ținut o predică în care a afirmat că nu știe dacă băiatul va ajunge în Rai, informează BBC News.

După ce, în 4 decembrie tânărul și-a pus capăt zilelor, părinții acestuia – Jeff și Linda Hullibarger - au mers la preotul LaCuesta, căutând alinare.

„Voiam să celebreze viața lui Maison, nu moartea sa”, a spus Linda Hullibarger.

Cu toate acestea, în cadul slujbei preotul a șocat pe toată lumea, condamnându-l pe tânăr pentru gestul său, deși de curând Biserica Catolică a precizat că cei care se sinucid pot fi iertați, dacă au recurs la această măsură din cauza stresului psihologic extrem.

Citește și
preot incendiat
Preotul care și-a dat foc, mesaj pentru Arhiepiscopul Tomisului: ”Atitudinea inculpatului Teodosie, mută”

„Stătea în fața noastră și ne condamna fiul, făcându-l păcătos. S-a întrebat dacă s-a căit suficient cât să ajungă în rai. A folosit cuvântul „suicid” de șase ori”, a precizat Jeff, tatăl tânărului.

La un moment dat, rudele i-au spus preotului: „Părinte, te rugăm, încetează!”, însă preotul a continuat să denunțe suicidul fiului lor, conform Detroit Free Press.

„Oamenii mi-au spus că rânjea”, a mai spus tatăl băiatului.

Părinții au fost cu atât mai îndurerați cu cât la înmormântare a apărut și antrenorul de fotbal american al fiului lor, care îi hărțuia pe Mason și pe frații acestuia.

De aceea, părinții au decis să facă o plângere pentru ca preotul să fie sancționat. Într-un comunicat, Arhiepiscopia din Detroit a transmis că părintele LaCuesta nu va mai putea lua parte la slujbe de înmormântare „pentru o perioadă în viitor” și a cerut scuze familiei, însă părinții tânărului cer ca preotul să fie exclus.

„Ne temem că va face același lucru și altor familii”, a mai precizat Jeff Hullibarger.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult